Η Άννα Βίσση αποκλειστικά στην ΠέλλαNews: «Έρχομαι στην Έδεσσα μετά από 30 χρόνια! Υπάρχει χαρά και βλέπω μια όρεξη του κόσμου να ξεσκάσει!» | PellaNews

Η Άννα Βίσση αποκλειστικά στην ΠέλλαNews: «Έρχομαι στην Έδεσσα μετά από 30 χρόνια! Υπάρχει χαρά και βλέπω μια όρεξη του κόσμου να ξεσκάσει!»

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Η Άννα Βίσση φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια στο τραγούδι. Έχει γνωρίσει τη δόξα και την αποθέωση που αναλογεί σε μια star του βεληνεκούς της. Η Άννα Βίσση, εκτός από μια πραγματικά ροκ γυναίκα, είναι η απόδειξη ότι star γεννιέσαι και πως για να φτάσεις στην κορυφή του βάθρου πρέπει να είσαι μακριά από καλούπια, να είσαι ο εαυτός σου, όπως κι αν είναι αυτός και όσο και σε όσους αρέσει. Και δεν είναι μια ακόμα εισαγωγή κι ένας πρόλογος της συνέντευξης που ακολουθεί, είναι αυτά που συμπέρανα από τη συζήτησή μας πριν, αλλά και μετά τη συνέντευξη που κάναμε με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει αύριο στις 21:30 στην Έδεσσα.

Πρωτοεμφανιστήκατε στο τραγούδι σε πολύ νεαρή ηλικία και στα 16 σας είχατε κιόλας υπογράψει το πρώτο σας συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Πώς ήταν ενώ οι συμμαθητές σας θα έπαιζαν έξω ξένοιαστοι εσείς να ξεκινάτε μια λαμπρή καριέρα σ' αυτή τη νεαρή ηλικία;

Ωραία ερώτηση! Αναπάντεχη! Σ' ευχαριστώ! Τρυφερή ερώτηση θα έλεγα ή μάλλον αποσκοπεί σε τρυφερή απάντηση. Θα έλεγα πως είχε πλάκα τότε, γιατί κρυβόμουν ότι ήμουν τραγουδίστρια όταν ήρθα και συνέχισα το σχολείο εδώ στην Αθήνα τα τελευταία δυο χρόνια από Κύπρο. Προσπαθούσα να μη με καταλάβουν, γιατί πρώτον φοβόμουν ότι θα με αποβάλλουν από το σχολείο, γιατί δούλευα και βράδυ με την ομάδα Νταλάρα τότε και το δεύτερο ήταν ότι ίσως δεν ήθελα να χαλάσουν οι σχέσεις μας και να με αντιμετωπίζουν σα διάσημη και αυτό το πράγμα να τους προκαλέσει ένα μπλοκάρισμα, μια σύγχυση και μια αμηχανία. Το πιο ευχάριστο που θυμάμαι είναι ότι επειδή κέρδιζα κάποια λεφτά τότε, που ένα παιδί της ηλικίας μου δε θα τα κέρδιζε, κέρναγα τυρόπιτες στο διάλειμμα (γέλια). Αυτό θυμάμαι. Και όταν το καταλάβανε και μια κρητικιά με αναγνώρισε και μου είπε με κρητική προφορά "Η Βίσση εσύ δεν είσαι;" αναγκάστηκα να το παραδεχτώ και μόνο χαρά τους έδωσε αυτό και ήταν πολύ περήφανες.

Σας έδειξαν λοιπόν την αγάπη τους οι συμμαθητές. Σχέσεις μεγάλης και δυνατής φιλίας έχετε κάνει και στο χώρο της showbiz και φίλους σας τους έχετε σαν οικογένεια.

Η Αννίτα Πάνια είναι αδερφή μου. Και είναι και πραγματικός ροκ τύπος.

Φέτος το Καλοκαίρι κάνετε μια ακόμη μια φορά πανικό περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Τι έχετε αποκομίσει από την μέχρι τώρα περιοδεία σας που δεν γίνεται αυτό το Καλοκαίρι σε βασικά αστικά κέντρα;

Ναι, μόνο η Θεσσαλονίκη θα είναι στις 23, το βασικότερο και Αθήνα θα παίξω, αλλά σε Δήμο όχι πιο κεντρικά, γιατί παίζω 3 χρόνια στην Αθήνα στο Hotel Ερμού ένα μέρος που ξέρει όποιος θέλει να έρθει, δηλαδή ξέρει που να με βρει και όπου και είναι ένα φανταστικό μέρος που έχω μεγάλη χαρά που το έχω δημιουργήσει με φίλους. Διάλεξα να περιοδεύσω σε άλλα μέρη. Ειδικά στην Έδεσσα νομίζω άλλη μία φορά έχω έρθει πριν από πολλά πολλά χρόνια ίσως και με το Νίκο (σ.σ. Καρβέλα) να έχω εμφανιστεί εκεί. Είναι νωρίς ακόμα να αποφανθώ για την περιοδεία, αλλά μ' αρέσει γιατί είναι έτσι ένα καλοκαιρινό χρώμα, είναι οι εξωτερικοί χώροι και δε ζεσταινόμαστε (γέλια)! Ο κόσμος νομίζω ότι αρχίζει να είναι πιο χαρούμενος, ίσως ελπίζουμε και σε καλύτερες μέρες πολιτικά, ποιος ξέρει. Πάντως υπάρχει μια χαρά διάσπαρτη, μια όρεξη αν θέλεις του κόσμου να ξεσκάσει. Μου δίνετε η ευκαιρία να πω από πολύ παλιά τραγούδια μέχρι σήμερα, γιατί και ο κόσμος που έρχεται σε μένα είναι διαφορετικών γενεών και ηλικιών και αυτό είναι ωραίο για μένα! Είναι πολύ προκλητικό ώστε να πω απ΄ όλη μου την καριέρα τραγούδια αγαπητά!

Οι μέρες που ακολουθούν λοιπόν θα σας βρουν για συναυλίες στη Μακεδονία την οποία αγαπάτε ιδιαίτερα κρίνοντας κιόλας από το πρόσφατο περιστατικό και την ατάκα που είπατε που άρεσε σε όλη την Ελλάδα.

Ναι, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, γιατί ειλικρινά αυθόρμητο ήταν από μέρους μου. Δεν το έκανα για να κάνω κανένα πολιτικό statement τρανταχτό. Μου έθιξε τον ελληνικό μου εγωισμό εκείνη την ώρα. Από την άλλη δεν ήθελα να δημιουργήσω κάτι αρνητικό μέσα στην αίθουσα που διασκέδαζαν άνθρωποι από παντού και μου βγήκε έτσι αυθόρμητα, το είπα και τελείωσε. Με πείραξε πάντως όπως το έθεσε ρε παιδί μου, θα μπορούσε και ο ίδιος ο πελάτης να το αποφύγει, δε χρειαζόταν να το τονίσει. Από τη στιγμή που το τόνισε έπρεπε να του απαντήσω. 

Πιο συγκεκριμένα τώρα, αύριο Δευτέρα θα τραγουδήσετε στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας στην Έδεσσα στην οποία κιόλας όπως είπατε είχατε εμφανιστεί ξανά με τον κο Καρβέλα κι αν δεν κάνω λάθος αυτό συνέβη πριν 30 χρόνια. Θα ήθελα να μας προϊδεάσετε τι θα δούμε τώρα μια και μαθαίνω ότι φέτος έχετε κάνει κάποιες εναλλακτικές διασκευές και ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις στα τραγούδια σας.

Χαίρομαι ο κόσμος που το αναζητάει αυτό και το αντιλαμβάνεται αυτό και το καταλαβαίνει και το εκτιμάει. Κατ' αρχήν έχω μια μπάντα που είναι εκπληκτικοί σολίστες όλοι τους, 11 στον αριθμό και δυο τραγουδιστές τον Ραπτάκη το Νίκο και τη Νατάσα Μινδρινού. Αυτό που είναι ξεχωριστό είναι όπως είπα ότι λέω τραγούδια από το '73 μέχρι το '18 και είναι σημαντικό το ότι τα έχουμε αλλάξει, τα έχουμε ψάξει με έναν διαφορετικό τρόπο που τα κάνει ακόμα πιο δυνατά και εντυπωσιακά και πιστεύω θα ξεσηκωθεί ο κόσμος όπως για παράδειγμα με το "Ωραία" ας πούμε που παίζεται με έναν πιο βαλκάνιο τρόπο, τα rock n roll μου είναι αλλαγμένα, κάποιες μπαλάντες είναι παιγμένες με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο, τα λαϊκά μου είναι ατόφια και είναι αγαπημένα τραγούδια τα "Κακά παιδιά", το "Τραύμα", το "Ψεύτικα τα δάκρυά σου". Τι να πρωτοθυμηθώ... "Ντρέπομαι", "Ένα σου λέω, ένα". Είναι τίτλοι μεγάλοι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και ο κόσμος ακόμα τα αγαπάει σα να έχουν βγει χτες.

Ο νέος σας δίσκος απ' ό,τι μαθαίνω θα είναι με live ηχογραφήσεις από το 2015-2018;

Ναι, βγαίνει ένας δίσκος σε μια εβδομάδα περίπου και είναι οι live ηχογραφήσεις από το Hotel Ερμού με ένα πολύ ωραίο πακέτο με 32 περίπου σελίδες μέσα με υλικό, σημειώματα, πληροφορίες και πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες που έχουν βγάλει και fans, θαμώνες. Χρησιμοποιήσαμε και φωτογραφίες από τον κόσμο συν κάποιες άλλες σαφώς.

Οπότε θα είναι κάτι διαφορετικό.

Ναι, είχα πολύ καιρό να κάνω live δίσκο και αφού το ζητούσε ο κόσμος... Και αυτός είναι ένας πολύ προσεγμένος και ψαγμένος δίσκος.

Όπως μου το περιγράφετε δε θυμάμαι να έχω ακούσει ότι έχει κυκλοφορήσει ξανά τέτοιος δίσκος από άλλο καλλιτέχνη.

Όχι. Θα αργήσει λίγο το βιβλιαράκι, νομίζω θα βγει σε 2-3 εβδομάδες, ενώ πριν θα βγει digital όλη η ηχογράφηση με εξώφυλλα εννοείται. Κιόλας θα είναι τρεις δίσκοι, θα είναι τριπλός με 68 τραγούδια.