Κική Σαββουλίδου: «Στην αυτοδιοίκηση δεν αρκεί να υπάρχουν χρήματα αλλά πρωτίστως πολιτική βούληση» | PellaNews

Κική Σαββουλίδου: «Στην αυτοδιοίκηση δεν αρκεί να υπάρχουν χρήματα αλλά πρωτίστως πολιτική βούληση»

Μια μικρή αλλά συνάμα ουσιαστική κουβέντα κάναμε με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Νέα Πνοή στον Δήμο Σκύδρας» Κική Σαββουλίδου. Μιλά για τη Σκύδρα και τα ερεθίσματα που πήρε από άλλες πόλεις όπου έζησε, σημειώνει ότι «συμμετέχει συνειδητά» γιατί πιστεύει στην αλλαγή, ενώ θέτει μια σειρά ζητημάτων που θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν στην αγαπημένη της πόλη και Δήμο, αυτόν της Σκύδρας.

~ Πείτε μας δυο λόγια για ‘σας, ένα είδος βιογραφικού για να συστηθείτε στον κόσμο.

Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κωστάκη και έχω έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

~ Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Με την πόλη μου με συνδέουν πολλά, έχω ζήσει και σε άλλες πόλεις, Αθήνα, Βόλο, Γιαννιτσά, όπου όμως και να ταξιδέψω συγκρίνω εικόνες και νοοτροπίες που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο για την περιοχή μας. Η σχέση μου με την αυτοδιοίκηση δεν είναι κάτι καινούργιο. Συμμετείχα και πριν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια τοπική σύμβουλος και γνωρίζω τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μου, καθώς και η επαγγελματική μου δραστηριότητα συνδέεται άριστα με την συναναστροφή μου με συμπολίτες.

Συμμετέχω συνειδητά σ’ αυτές τις εκλογές γιατί πιστεύω στην αλλαγή. Τα πρόσωπα μπορούν να κάνουν τη διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές.

~ Πώς είναι ο Δήμος που ονειρεύεστε; Τι νομίζετε ότι λείπει και χρειάζεται;

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην συλλογική δουλειά που πρέπει να υπάρχει σ’ έναν Δήμο, ώστε να είναι αποτελεσματικός προς τους πολίτες. Δεν αρκεί να υπάρχουν χρήματα, απαιτείται πολιτική βούληση για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Η εξυπηρέτηση της καθημερινότητα του πολίτη είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο. Έννοιες όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο τουρισμός(θρησκευτικός, ιαματικός κ.α.), πρόσβαση ΑμΕΑ, δεν μπορεί να είναι έννοιες άγνωστες για μία δημοτική αρχή, όπως και η ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

~ Νομίζω ότι σε μερικές γραμμές έχετε δώσει ένα σημαντικό στίγμα. Σας ευχαριστώ για την κουβέντα και καλή σας επιτυχία.

~ Κι εγώ σας ευχαριστώ κ. Παπαδόπουλε. Η επιτυχία θα είναι πρωτίστως των δημοτών και μετά δική μας, εάν μας δώσει τη δύναμη να διοικήσουμε, γιατί και ιδέες έχουμε και προτάσεις και φυσικά την θέληση και την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.  

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος