Ο Κών/νος Καρασαρλίδης "ξεδιπλώνει" το πρόγραμμα του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο Δήμο Σκύδρας | PellaNews

Ο Κών/νος Καρασαρλίδης "ξεδιπλώνει" το πρόγραμμα του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο Δήμο Σκύδρας

Πολύ συζήτηση έγινε τον τελευταίο καιρό για το αν η "ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο Δήμο Σκύδρας" έχει πρόγραμμα και για το αν ο επικεφαλής της, Κων/νος Καρασαρλίδης έχει προγραμματικούς στόχους βάση των οποίων διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Δήμου Σκύδρας. Ε, λοιπόν, φαίνεται πως ο τελευταίος δεν άφησε με την απορία όσους αναρωτιόντουσαν ποιο είναι το πρόγραμμα το συνδυασμού του και με ανακοίνωση "ξεδιπλώνει" τις σκέψεις του και τους προγραμματικούς στόχους για έναν Δήμο ανθρώπινο και δίκαιο όπως αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού και του κ. Καρασαρλίδη, η οποία δημοσιεύεται και στην έντυπη Πέλλαnews που κυκλοφορεί σήμερα έχει ως εξής: 

 

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Κατόπιν ώριμης σκέψης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες του Δήμου Σκύδρας, δηλώνουμε παρόντες, μαζί με την ομάδα μου με μοναδικό σκοπό την <<Νέα Πνοή για τον Δήμο Σκύδρας>>. Με γνώση, εμπειρία και ένα αστείρευτο ενδιαφέρον που πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο που ζούμε, κινητοποιηθήκαμε ώστε να διερευνήσουμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα με στόχο τις εφικτές προτάσεις που μπορούν να δώσουν τις λύσεις.

Έχοντας ως οδηγό αξίες όπως το ήθος, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την εργατικότητα αποφασίσαμε να μπούμε μπροστά για τις διεκδικήσεις που έρχονται. Με κύριο εργαλείο την συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για ρεαλιστικές λύσεις με βάση τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του.
Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου Σκύδρας με πρωταγωνιστή τον πολίτη.

Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Σκύδρα και οι κοινότητες της δεν είναι ''φτωχές'' σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά είναι ένας τόπος όπου άξιοι άνθρωποι μεγαλούργησαν και θα συνεχίσει να είναι έτσι. Πεποίθηση μας είναι ότι ήρθε η στιγμή να στοχεύσουμε ψηλότερα, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε για ένα κοινό μέλλον για όλους με αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Σας καλούμε να συμβάλλετε παραγωγικά για να δώσουμε την <<Νέα Πνοή>> που οραματιζόμαστε με την υπόσχεση μας για διαφάνεια και προγραμματισμό να είναι σταθερή.

Το πρόγραμμα μας, λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα, στοχεύει την οικονομική ανάταση της περιοχής και θα βελτιώνεται συνεχώς με την συνδρομή των πολιτών και φορέων του Δήμου μας στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα είναι ανοιχτό σε προτάσεις και κριτική ως απόρροια μιας εφαρμοσμένης πολιτικής με γνώμονα τον άνθρωπο και την αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Για έναν Δήμο Ανθρώπινο και Δίκαιο

Για μια Καινοτόμα και Διαφανή Πολιτική

Γιατί η Ανάπτυξη μας αφορά όλους

Γιατί η Αλληλεγγύη χτυπάει στις καρδιές μας.

                                                                                                    Υπεύθυνα στο πλευρό του πολίτη
                                                                                                      Κωνσταντίνος Καρασαρλίδης
                                                                                                Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σκύδρας
                                                                                             Επικεφαλής Αυτοδιοικητικής Παράταξης
                                                                                                    Νέα Πνοή για το Δήμο Σκύδρας

Δήμος Σκύδρας – Υποδομές, Μεταφορές και Ενέργεια

Ο Δήμος Σκύδρας κατέχει κομβική – κεντρική θέση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Διασχίζεται από σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί διερχόμενο σημείο του αγωγού φυσικού αερίου TAP και φιλοξενεί το Τελωνείο της ΠΕ Πέλλας εξυπηρετώντας το σύνολο των επιχειρήσεων από τους όμορους Δήμους.

•Θέτουμε ως στόχο την άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση πόρων υλοποίησης του κάθετου άξονα προς την Εγνατία Οδό και ολοκλήρωση του τμήματος <<Σκύδρα – Νάουσα>>. Δεν αποδεχόμαστε άλλο την κωλυσιεργία που παρουσιάζεται με το σημερινό επιβαρυμένο οδικό δίκτυο και φιλοδοξούμε να θέσουμε επί τάπητος την αναγκαιότητα ένταξης του έργου στον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.
•Στοχεύουμε στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για την κατασκευή του Φράγματος του Αλμωπαίου ποταμού στην Καλή το οποίο παραμένει στα χαρτιά εδώ και 15 χρόνια. Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα κατασκευής του για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής, την αντιπλημμυρική προστασία, την ανάπτυξη μορφών περιβαλλοντικού τουρισμού καθώς και την παραγωγή ενέργειας.
•Ερευνούμε και αναπτύσσουμε όλες τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Δήμου μας με σεβασμό στο περιβάλλον και τις γεωμορφολογικές, κοινωνικές, ιστορικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.
•Διορθώνουμε και επεκτείνουμε το σύνολο της οδοποιίας του Δήμου μας (δημοτική και αγροτική)
•Αναβαθμίζουμε ενεργειακά όλα τα δημοτικά κτήρια (σχολεία, δημαρχείο κτλ)
•Πρωτοπορούμε και χαράζουμε τοπική ενεργειακή πολιτική μέσω του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων. Δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την δυνατότητα να παράγουμε ενέργεια σε συνεργασία με όμορους Δήμους, επιχειρήσεις και κατοίκους. Στόχος είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους των αναγκών του Δήμου με σκοπό μέχρι το 2023 να μπορούμε να προσφέρουμε μείωση δημοτικών τελών στους δημότες.
•Επιδιώκουμε την δημιουργία αστικής συγκοινωνίας και σύνδεσης όλων των κοινοτήτων με την Σκύδρα.
•Διαμόρφωση και ανάπλαση αύλειων χώρων σχολείων σε χώρους πρασίνου για όλους τους δημότες
•Αξιοποίηση προγραμμάτων χρήσης «καθαρών καυσίμων» (ηλεκτρική ενέργεια, αέριο κα) σε όλα τα οχήματα δημοτικής χρήσης.
•Δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού στην οριογραμμή του ποταμιού (Εδεσσαίος) στην περιοχή “Χωριό” της Σκύδρας.
•Ανάπτυξη ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού μητρώου των Δημοτικών ακινήτων με σκοπό την διαχείριση και εκμετάλλευση τους.
•Αξιοποίηση προγραμμάτων παραγωγής πράσινης ενέργειας από γεωργικά υπολείμματα και ανανεώσιμες πηγές για συμπλήρωση του εισοδήματος των δημοτών ή και μείωση του κόστους παραγωγής.

Δήμος Σκύδρας – Τοπική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Η ισχυρή δύναμη για τον Δήμο Σκύδρα είναι η αγροτική επιχειρηματικότητα. Ο ευρύτερος αγροδιατροφικός τομέας στον Δήμο Σκύδρας έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης καθώς περιλαμβάνει τις δυναμικές αυτές καλλιέργειες (πυρηνόκαρπα, κηπευτικά κα) που την έχουν κάνει γνωστή ανά τον κόσμο. Πιστεύουμε στις δυνατότητες των ανθρώπων και επενδύουμε σε αυτούς.

•Σύναψη συνεργατικού πλαισίου με το Κέντρο ΄΄Δήμητρα΄΄ του ΕΛΓΟ και το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας με σκοπό την εκπαίδευση των αγροτών.
•Θωράκιση – υποστήριξη των αγροτών απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
•Δημιουργία υποδομών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας, υδροδότησης και βελτίωσης των δημοτικών βοσκότοπων.
•Συνεργασία με επιστημονικούς φορείς καθώς και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εφαρμογή καινοτομιών στην παραγωγή.
•Υποστήριξη και εισαγωγή της ψηφιακής γεωργίας στις παραγωγικές δραστηριότητες των αγροτών μας.
•Ενημέρωση για τις πτυχές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ξεκινάει το 2021. Συμμόρφωση με το περιβαλλοντολογικό και οικολογικό πλαίσιο που εισάγει η νέα ΚΑΠ.
•Ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις και επιδίωξη απόκτησης ΠΟΠ και ΠΓΕ ένδειξης σε αυτά.
•Στήριξη της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, της καθετοποίησης της παραγωγής και της ποιοτικής πιστοποίησης των προϊόντων.
•Συμμετοχή στα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
•Δημιουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα βοηθά στην λύση των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με απόρροια την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αποτελεί δέσμευση της <<Νέας Πνοής>> η προσπάθεια για οικονομική ανάταση του Δήμου Σκύδρας και αξιοποίηση του ως επενδυτικού προορισμού.

•Στήριξη και δημιουργία επαγγελματικών θερμοκοιτίδων σε νέους επιχειρηματίες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με κοινωνικά κριτήρια παραχωρούμε στέγη σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.
•Πρόσκληση και συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης για οργάνωση σεμιναρίων ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, χρήσης νέων τεχνολογιών και διασύνδεσης έρευνας με αγορά εργασίας.
•Ο Δήμος μας οφείλει και θα είναι αρωγός σε όποια επιχειρηματική κίνηση πολιτών.
•Θεσμοθέτηση μηνιαίας συνάντησης Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο με συγκεκριμένη ατζέντα κοινής δράσης.
•Οργάνωση φορέα τοπικής επιχειρηματικότητας για τη στήριξη και την αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στην ανάπτυξη πράσινων επιχειρήσεων (βιολογικές καλλιέργειες, βιολογική κτηνοτροφία, προϊόντα με ονομασία προέλευσης, πράσινη ενέργεια)
•Ενθάρρυνση ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από κοινωνικές ομάδες, όπως γυναίκες, νέοι, επαναπατριζόμενοι ομογενείς και συμβουλευτική υποστήριξή τους.
•Αξιοποίηση των περιοχών φυσικού κάλους του Δήμου μας (Ν. Ζωή και Πλατανάκια Καλής) με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας τους.

Δήμος Σκύδρας – Κοινωνική Συνοχή

Η διατήρηση του κοινωνικού μας ιστού και η στήριξη των αδυνάτων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της <<Νέας Πνοής>>. Με την ανάλογη ευαισθησία, σεβασμό αλλά και διάθεση να ανακουφίσουμε τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα σύνολο δράσεων με σκοπό την εδραίωση μιας τοπικής πολιτικής διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Για τον λόγο αυτό:

•Ενισχύουμε και στηρίζουμε τις υφιστάμενες δομές
•Προτείνουμε την δημιουργία Δημοτικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με πόρους από δωρεές, αντιμισθίες αιρετών οργάνων ή ειδικές εκδηλώσεις υπό την διοργάνωση του Δήμου.
•Ενεργοποίηση ομάδων εθελοντών για την δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης από γιατρούς, εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές.
•Προχωράμε στην έκδοση Κοινωνικής Κάρτας που θα προσφέρει εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Πέλλας.
•Ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους του Δήμου μας.
•Πολιτική τόνωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Δήμος Σκύδρας – Ετεροδημότες και Απόδημοι

Η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα νέο μεταναστευτικό κύμα. Το σύγχρονο brain – drain έχει οδηγήσει το ποιοτικότερο ίσως ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας μακριά μας. Αποτελούν το ανεκτίμητο κεφάλαιο του Δήμου μας που σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε. Σκοπός μας είναι η θεσμοθέτηση ενός ετήσιου Συνεδρίου που θα ενισχύει τους δεσμούς. Κύριο στόχος είναι η μεταφορά νέας γνώσης και εμπειριών θέτοντας κοινούς αναπτυξιακούς στόχους που θα παρακολουθούμε την υλοποίηση τους. Θα αποτελέσουν ένα ζωντανό τμήμα του Δήμου μας και προσβλέπουμε στην βοήθεια τους.

Εναρμονισμένοι με τις σχετικές διατάξεις του νέου Κλεισθένη για την τοπική αυτοδιοίκηση η <<Νέα Πνοή>> για τον Δήμο Σκύδρας είναι αποφασισμένη να αναζητήσει πόρους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, τη ΣΑΤΑ, τα Περιφερειακά και Εθνικά προγράμματα για το περιβάλλον και τη κοινωνική συνοχή, τα κοινωνικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, της ανάπτυξης των υποβαθμισμένων γειτονιών, ίδιους πόρους, από το «πράσινο ταμείο», από χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από τον Ιδιωτικό Τομέα μέσω συμπράξεων (ΣΔΙΤ).

Δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε  κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο αναξιοποίητο και με βάση το πρόγραμμα μας να είμαστε έτοιμοι για απορρόφηση πόρων που λείπουν από τον τόπο μας. Έχουμε την όρεξη για διεκδικήσεις, έχουμε την γνώση και ζητούμε από εσάς την εμπιστοσύνη σας.