Ψάρι μαγειρευτό με ντοματίνια

Υλικά Φρέσκο ψάρι2 κουταλιές ελαιόλαδο1/2 κουταλιά μπούκοβο καυτερό2 σκελίδες σκόρδο20 ντοματίνια, στα δύο1/4 φλυτζανιού λευκό κρασίΛίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιούΛίγο ξύσμα λεμονιούΑλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ανάψτε τον φούρνο στους 180Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίστε ελαφρά το σκόρδο και το μπούκοβοΠροσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, ροδίστε για 9-12 λεπτά Προσθέστε το κρασί, αφήστε 2 λεπτά να σιγοβράσειΡίξτε χυμό λεμονιού, ξύσμα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, βράστε για 2 λεπτάΒάλτε τη σάλτσα στην άκρη, καθαρίστε το τηγάνιΡίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι Σε ταψάκι βάζετε το ψάρι, όλα τα υγρά του + τη σάλτσα και ψήστε για 7-10 λεπτά           iefimerida.gr

Κατηγορία

Ημ/νια δημοσίευσης

Τρίτη, 10 Ιούλιος, 2018 - 03:00