Δικαίωση του pellanews.gr: Η αιτιολογική έκθεση για τη λύση που θα δοθεί στο ζήτημα "Αθηνά" | PellaNews

Δικαίωση του pellanews.gr: Η αιτιολογική έκθεση για τη λύση που θα δοθεί στο ζήτημα "Αθηνά"

Δικαιώνεται το pellanews.gr που σας έκανε γνωστή την είδηση πριν απο λίγη ώρα(δείτε εδώ:(http://www.pellanews.gr/agrotika/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE...), καθώς η πληροφόρηση που είχαμε από πηγές αφορούσε τη συνάντηση που έγινε στην τ.κ. Καλυβίων σήμερα, παρουσία της κυβερνητικής Βουλευτού Θοδώρας Τζάκρη, η οποία και έκανε γνωστή τη λύση του θέματος για την ομάδα παραγωγών Αθηνά και τους αγρότες που έχουν χάσει τον ύπνο και την ηρεμία τους απο την υπόθεση αυτή. Πριν από λίγα λεπτά η κ. Τζάκρη μέσα απο την προσωπική της σελίδα στο facebook ανακοίνωσε την εξέλιξη για την «Αθηνά», με λεπτομέρειες καθώς συνοδεύεται απο την «αιτιολογική έκθεση», η οποία τα λέει ουσιαστικά όλα. Η βουλευτής έκανε την εξής ανάρτηση:

«Τη λύση που προωθεί για την επίλυση του ζητήματος του Ο.Π. Αθηνά και θα περάσει απο τη Βουλή τις πρώτες μέρες του 2019, ανακοίνωσε σε συνάντηση με αγρότες στα Καλύβια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. 

Αιτιολογική Έκθεση
Τα τελευταία έτη έχουν ανακύψει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με την ευθύνη των μελών των αστικών εταιριών για χρέη στο Δημόσιο. Ειδικότερα εμφανίζεται το φαινόμενο αστικές εταιρίες με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μελών, η μεγάλη πλειοψηφία του οποίου δεν έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις διοίκησης και διαχείρισης της εταιρίας, να οφείλουν ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω παραλείψεων των μελών που άσκησαν την διοίκηση της εταιρίας. Σε μια τέτοια περίπτωση η θέσπιση συστήματος προσωπικής ευθύνης και για τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης και διαχείρισης βαίνει προφανώς πέραν του αναγκαίου μέτρου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δημοσίου.
Ενόψει αυτού προτείνεται
Στο άρθ. 50 του Ν. 4174/2013, προστίθεται παράγραφος ως εξής:
“Ειδικά για αστικές εταιρίες, δεν ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή φόρων ή προστίμων, τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης της εταιρίας.
Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και στις εκκρεμούσες ενώπιον της φορολογικής διοίκησης, των Δικαστηρίων και του ΣτΕ υποθέσεις".

“Ειδικά για ομάδες παραγωγών, που λειτούργησαν ή λειτουργούν ως αστικές εταιρίες, δεν ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή των φόρων και των προστίμων τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης. 
Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και στις εκκρεμούσες ενώπιον της φορολογικής διοίκησης, των Δικαστηρίων και του ΣτΕ υποθέσεις”».