Στη Σκύδρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης! | PellaNews

Στη Σκύδρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

Στο Μαυροβούνι και στο ΕΛΓΟ Δήμητρα βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Ο κος Αραχωβίτης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Σύριζα, Θεοδώρα Τζάκρη και Γίαννη Σηφάκη έφτασε στο Μαυροβούνι λίγο μετά της 13:00 προκειμένου να συζητήσει με αγρότες και φορείς του Νομού Πέλλας. 

 

Η κα Τζάκρη, η οποία άνοιξε τη συζήτηση έθεσε τον Υπουργό το θέμα των χαλαζοπτόσεων αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Πέλλα κατά τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Ριζό αλλά και σε συγκεκριμένες ποικιλίες που χρείζουν βοήθειας, καθώς έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες.

 

 

Ακόμη χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές αλλά και η Δήμαρχος Σκύδρας

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπουργός κος Αραχωβίτης, ο οποίος παρουσάισε πτυχές της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στο νομοθετικό πλαίσιο των Αγροτικών Συναιτερισμών, στη σημασία του ΕΛΓΑ στη στήριξη των αγροτών, στις κλιματικές αλλαγές, ενώ έκανε λόγο για τον νεο ΚΑΠ. 

Τέλος έγινε συζήτηση ανάμεσα στους αγρότες και στον Υπουργό με κάποιες μικροεντάσεις, με τους παραγωγούς να θέτουν στον κο Αραχωβίτη, τα χρόνια και άλυτα προβλήματα τους.