Στους δρόμους Ολλανδοί αγρότες για ρυθμίσεις περιβαλλοντικές | PellaNews

Στους δρόμους Ολλανδοί αγρότες για ρυθμίσεις περιβαλλοντικές

Οι Ολλανδοί αγρότες λοιπόν, κατευθύνθηκαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου με τα τρακτέρ τους προς την Χάγη, σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνησή τους αναφορικά με το πόσο ουσιαστική είναι η παρουσία τους στην οικονομία της χώρας αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την ταμπέλα του «περιβαλλοντικά ασυνείδητου ανθρώπου που δεν σέβεται τα ζώα».

Κοινό αίσθημα ανάμεσα στους διαδηλωτές αγρότες, η εντύπωση ότι η βιομηχανία τους στοχοποιείται από την Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πετύχει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει για την προστασία του κλίματος. «Ξαφνικά όλοι ανησυχούν. Μας κατηγορούν όλοι για την κλιματική αλλαγή όσο τα ΜΜΕ μας αναπαριστούν με στρεβλό τρόπο. Όμως τα αεροπλάνα είναι πολύ χειρότερα από την δραστηριότητά μας και κανείς δεν ασχολείται τόσο με αυτά» αναφέρει ο Βίνσεντ, ένας 17χρονος κτηνοτρόφος στο BBC.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την οργή μας, πρέπει να εξασφαλίσει ότι επικερδείς επιχειρήσεις όπως είναι τα αεροδρόμια, διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου και πολυεθνικές, τύχουν παρόμοιας με των αγροτών, αυστηρής ρύθμισης στις επιχειρηματικές τους υποθέσεις με γνώμονα το περιβάλλον» αναφέρουν άλλοι αγανακτισμένοι αγρότες στο κρατικό κανάλι της Βρετανίας. 

 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι δηλώσεις του φιλελεύθερου βουλευτή Τγιερντ ντε Γκροοτ, ο οποίος ζήτησε να μειωθεί η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας στο μισό, ήτοι 6 εκατ. λιγότεροι χοίροι και 50 εκατ. λιγότερα κοτόπουλα. Η υπουργός Γεωργίας της χώρας, Κάρολα Σούτεν, έσπευσε να καθησυχάσει την ίδια μέρα τους διαδηλωτές, διαβεβαιώνοντάς τους πως για όσο καιρό αυτή θα είναι υπουργός, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, συμπληρώνοντας πως η ολλανδική κοινωνία οφείλει να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό προς τους αγρότες.

Παράλληλα οι αγροτικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ο υπολογισμός του μεριδίου μόλυνσης που αναλογεί σε αυτούς δεν είναι ακριβής με την συζήτηση να μονοπωλούν αστοί διαδηλωτές οι οποίοι «κουνάνε το δάχτυλο στους παραγωγούς για το πώς θα έπρεπε η ζωή στην ύπαιθρο να είναι».

πηγή: agronews.gr