Ποιον από τους δύο θα ρίξουμε πρώτο στην πυρά; | PellaNews

Ποιον από τους δύο θα ρίξουμε πρώτο στην πυρά;

Του Κυριάκου Θεοδοσίου

Μια φωτογραφία έσκασε σήμερα νωρίς το πρωί στην αρχική μου σελίδα στο facebook από αναρτήσεις διαδικτυακών φίλων. Μεταξύ άλλων εικονίζεται ένας κύριος με κατεβασμένο το παντελόνι και τα εσώρουχα να δείχνει, προφανώς στα ΜΑΤ, τα οπίσθια του και τα γεννητικά του όργανα στην εικόνα της Μεγαλόχαρης Παναγίας που υπάρχει μπροστά του. Από την παρουσία της δε φαίνεται να συγκινείται!

Δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες από συλλαλητήρια κι άλλα γεγονότα και λίγο μετά αποδεικνύεται ότι είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ και επεξεργασίας κι όχι αληθινές. Έτσι, ξεκίνησα ένα μικρό ψάξιμο στο διαδίκτυο. Η φωτογραφία ανακάλυψα πως τραβήχτηκε από τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη και λίγο μετά βρήκα μια άλλη φωτογραφία από εχθές στην οποία εικονιζόταν η ίδια σκηνή από άλλη γωνία λήψης και προφανώς τραβηγμένη 2 δευτερόλεπτα πριν ή μετά την πρώτη αν κρίνω από τη στάση του κυρίου.

"Η παλιοπ@@@@ρ@ κυκλοφορεί με το εσώρουχο στο Σύνταγμα", "Να τους κάψει ο Θεός" και άλλες πολύ ωραίες φράσεις αγάπης μου ήρθαν στο μυαλό από Χριστιανούς Ορθόδοξους προς το Jason - Αντιγόνη ή @@@@@@@@ όπως άλλοι μπορεί να τον αποκαλούν μετά την εμφάνισή του, που δεν προσέβαλε ιερά και όσια, με το εσώρουχο στις γκέι παρελάσεις. Ή η ακόμα πιο προκλητική και φυσικά τουλάχιστον προσβλητική εμφάνιση την ίδια ημέρα ενός άλλου άντρα που είχε στα γεννητικά του όργανα την εικόνα ενός Άγιου προσώπου της Εκκλησίας. Εκεί δε διαφαινόταν ότι ο άνθρωπος πήγε για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του σαν ομοφυλόφιλος, αλλά σαν ένας άνθρωπος που απλά ήθελε να κάνει ντόρο και να προσβάλλει.

Γιατί διαφαίνεται από κάπου ο κύριος με τον πισινό απ' έξω να διεκδικεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Τη στιγμή μάλιστα που τα γεννητικά του όργανα βλέπουν την εικόνα της Παναγίας; Πολύ πιθανό ο κύριος μάλιστα να δηλώνει Ορθόδοξος. Εν αντιθέσει με τον άνθρωπο που αναφέραμε παραπάνω που δηλώνει άθεος. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και αν θέλει. Όμως αν ο ένθεος δε σέβεται τη θρησκεία του και το πρόσωπο της Παναγίας πώς απαιτεί να το σεβαστεί ο άθεος και του ρίχνει κατάρες όταν αυτό σε συμβαίνει;

Ποιον πρέπει να ρίξουμε στην πυρά τελικά; Κανέναν! Είναι σημαντικό να μπορούμε να δείχνουμε κατανόηση. Ακόμα και στην έλλειψη σεβασμού. Εκτός αν έχουμε εμείς το αλάθητο. Να μη ρίχνουμε με την πρώτη ευκαιρία την πέτρα του αναθέματος και σαν άλλοι Θεοί επί της γης να αποφαινόμαστε για τη ζωή, την τύχη και το μέλλον του διπλανού μας είτε είναι ένθεος είτε όχι, είτε είναι λευκός είτε όχι, είτε είναι ετεροφυλόφιλος είτε όχι, είτε είναι Ορθόδοξος είτε όχι.