«Η Ελλάδα επιστρέφει στις ράγες της κανονικότητας» | PellaNews

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις ράγες της κανονικότητας»

Γράφει η Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη*

Οι  115 μέρες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισφραγίζονται από μια σειρά μεταρρυθμιστικών και άκρως θετικών παρεμβάσεων σε πληθώρα ζητημάτων. Επιχείρησε και πέτυχε να κερδίσει το μεγάλο  στοίχημα επιστροφής της χώρας μας στην κανονικότητα και μάλιστα σε σύντομο –από το αναμενόμενο- χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση από την επομένη κιόλας των εκλογών «σήκωσε τα μανίκια» και ξεκίνησε στοχοπροσηλωμένη στις προγραμματικές της δηλώσεις την δουλειά. Έδωσε έμφαση σε καίρια ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και προώθησε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλάζοντας έτσι τη ρότα των πραγμάτων και διαμορφώνοντας έναν νέο οδικό χάρτη πουέχει ως βασικό άξονα πορείας του την τόνωση της οικονομίας και την διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε έμπρακτα ότι είναι καθόλα έτοιμη σε πολλά πεδία. Στον τομέα της οικονομίας, αφού προχώρησε άμεσα στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capitalcontrols) που είχαν επιβληθεί στη χώρα μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Επίσης, άλλαξε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικήςκαι υλοποίησε την μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Συνάμα μειώνει και τους φορολογικούς συντελεστές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ανέστειλετον ΦΠΑ στις οικοδομικές επιχειρήσεις δίνοντας έτσι οξυγόνο σε έναν κλάδο που το έχει ανάγκη. Επιπλέον, βελτίωσετηνρύθμιση των 120 δόσεων γεγονός που είχε ως θετικό απότοκο 1.155.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν 11,5 δισ. ευρώ οφειλών, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη, στον τομέα των επενδύσεων η κυβέρνησηξεκίνησε την προσέλκυση ξένων και κερδοφόρων επενδύσεων, ενώ συγχρόνως «ξεμπλόκαρε» και εγχώριες εμβληματικές επενδύσεις, όπως στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά και στη Χαλκιδική. Σχέδια που τα προηγούμενα χρόνια καρκινοβατούσαν και ρήμαζαν με τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ.Επιπρόσθετα, μερίμνησε για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και των δαιδαλωδών ρυθμιστικών πλαισίων που στέκονται τροχοπέδη στην ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γι αυτό, και προώθησε την δημιουργία ενός απλούστερου και πιο ευέλικτου αδειοδοτικού πλάνου.

Στον τομέα της παιδείας, ανέλαβε γενναίες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.Καταρχάς κατήργησε το άσυλο βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια βάζονταςεξαλείφοντας τις εστίες παραεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών που υπήρχαν και άκμαζαν επί σειρά ετών. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το ότι κατάφερε να καλύψει σε όλες τις σχολικές μονάδες τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόσφατα έκανε πράξη και την εισαγωγή  του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου έχοντας ως στόχο την προσέλκυση ξένων φοιτητών και αναντίρρητα την ποιοτική αναβάθμισή του.

Τέλος, στον τομέα της δημόσιας τάξης και της δικαιοσύνης, κατάφερε να εκκενώσει κτίρια που παρέμεναν κατειλημμένα  για χρόνια, αποκαθιστώνταςέτσι σταδιακά την νομιμότητα και επαναφέροντας το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, περιοχή τη περιοχή γειτονιά τη γειτονιά Ακόμη, η κυβέρνηση βάζει φρένοστον φαύλο κύκλο της ατιμωρησίας για σοβαρά αδικήματα, εφόσον με τις προωθούμενες τροποποιητικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θωρακίζει και αυστηροποιεί το πλαίσιο των επιβαλλόμενων ποινών σε θέματα τρομοκρατίας καθώς επίσης και σε ζητήματα που άπτονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η Ελλάδα είναι πλέον εμφανές ότι ανοικοδομείται πάνω σε νέες και στέρεες βάσεις. Με πυξίδα την αλήθεια, το σχέδιο και την ισχυρή βούληση  η χώρα μας από την 7η Ιουλίου έκανε μια ολική επανεκκίνηση και ξεκίνησε επιτυχώς το ταξίδι της προς την ανάπτυξη, την ασφάλεια, την κανονικότητα, αρωγοί σε αυτό όλοι εμείς που επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

 

*Η Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη είναι Τομεάρχης Δικαιοσύνης & Νέων τ.ο. της Νέας Δημοκρατίας.