Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας: "Οι θέσεις μας" | PellaNews

Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας: "Οι θέσεις μας"

   Ένας ακόμη βασικός ρόλος του Εμπορικού μας συλλόγου είναι να διατρανώνουμε, με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, τις βασικές και ακλόνητες θέσεις μας ως Δ.Σ. Αυτή είναι μια από τις πολλές υποχρεώσεις μας και πρέπει να γίνονται γνωστές στα μέλη μας και όχι μόνο, αλλά και στο ευρύ κοινό. Χωρίζω τα θέλω, και τις απαιτήσεις μας γενικότερα, σε δυο κατευθύνσεις, η μια είναι  η κεντρική κυβέρνηση και άλλη η Δημοτική αρχή, απερχόμενη και επόμενη αμφότερες. Δεν θα βαρεθούμε να τις διατυπώνουμε ποτέ και πουθενά, είναι βασικός αυτοσκοπός μας και ανυπέρβλητο δικαίωμα μας.

     Ετσι λοιπόν ζητούμε την άμεση απεμπλοκή του Εμπορικού λογαριασμού (όψεως) από οικονομικές  κυρώσεις,  ώστε να μπορεί ελεύθερα ο κάθε επιχειρηματίας να μπορεί και να δύναται να ξεχρεώσει υποχρεώσεις προς τρίτους και προς το δημόσιο. Επίσης θέλουμε την προστασία της πρώτης και κυρίας κατοικίας αλλά και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων μέσα από τις εκατό δόσεις. Απαιτούμε την καταβολή ταμείου ανεργίας, για τουλάχιστον δυο χρόνια, προς όλους τους ανέργους επιχειρηματίες. Ακόμη ζητάμε την άμεση και εύκολη πρόσβαση μας, χωρίς στεγνά και παράλογες απαιτήσεις, προς ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ , ειδικά διαμορφωμένα για εμάς που υποστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια την οικονομική ύφεση και τα άδικα φορολογικά μέτρα. Μείωση του ΦΠΑ ,σταδιακή φυσικά, στο 20% αλλά και την μείωση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος.

   Όλα αυτά αποτελούν αιτήματα που θα γίνουν, και πρέπει να γίνουν σημαία για όλους τους εμπορικούς συλλόγους, να αποτελέσουν εφαλτήριο για ενιαία κινητοποίηση όλων μας ,χωρίς πολιτικές παρωπίδες, συμπάθειες και εμπάθειες προς κάποιον κομματικό σχηματισμό .Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιγοντάρουμε κανέναν πολιτικό πρόσωπο για τα δικά μας  μικροπολιτικά συμφέροντα, έχουμε μια και μοναδική υποχρέωση και αυτή είναι η κοινή σύμπραξη, συνειδητή και εμπεριστατωμένη, στην δικαίωση όλων των αιτημάτων μας. Χειραψίες και τυφλά γλειψίματα πολιτικών δεν μας αγγίζουν, όλοι είναι συνεργάτες μας και όλοι είναι απέναντι μας. Η θέση μας στον Εμπορικό σύλλογο δεν μας επιτρέπει να συνοδεύουμε κανέναν σε καμία καφετέρια, χωράφι, εργοστάσιο η πλατεία, αυτά μακριά από εμάς. Είμαστε υπεράνω κομμάτων και προσώπων, ανήκουμε  στα μέλη μας, οδηγούμαστε από τα αιτήματα αυτών και αγωνιζόμαστε , δημοκρατικά και δίκαια για την πραγμάτωση τους.

  Στην συνέχεια, σε δεύτερο αλλά άμεσο και εξίσου σημαντικό σκέλος , θα ήθελα να αναφερθώ και στις απαιτήσεις μας προς την δημοτική αρχή. Επίσης και εκεί ισχύει το ίδιο, φιλίες, συμπάθειες, συγγενικοί δεσμοί, γειτονιές και κολλητιλίκια  δεν μας αγγίζουν!!!! Αυτά στις καθημερινές μας και φιλικές μας σχέσεις και μόνο εκεί!!! Θέλουμε την άμεση συνεργασία με την ηγεσία του Δήμου μας, για λόγους που εξήγησα στο προηγμένο μου άρθρο, θέλουμε θεσμοθετημένα και επίσημα μια θεσμική θέση στο δημοτικό συμβούλιο(άνευ δικαίωμα ψήφου φυσικά).Εδώ οφείλω να τονίσω ότι με την υπάρχουσα δημοτική αρχή η συνεργασία ήταν άψογη, αλλά πιστεύω σε μια συνεργασία ακόμη πιο επίσημη και σε άλλο επίπεδο πολιτικό και επαγγελματικό.

  Περνάω στο κυρίως θέμα και θέτω τα ζητήματα  που μας απασχολούν. Ένα βασικό ζήτημα είναι η καθαριότητα που μας αφορά όλους, καθαρούς κάδους, καθαρούς δρόμου και πλατείες. Εδώ όμως έρχομαι και συμπληρώνω το όλο θέμα θέτοντας και την υποχρέωση μας να καθαρίζει ο καθένας ξεχωριστά τον δικό του χώρο μπορούσα από την επιχείρηση του. Φωτισμό παντού, σε κάθε γωνία της πόλης, στενό και πλατεία. Ευκολη πρόσβαση στην πόλης μας ,με επαρκή σηματοδότηση, σωστή ασφαλτόστρωση και εύκολη πρόσβαση σε θέσεις parking. Τέλος στα διπλοπαρκαρίσματα και στο μπλοκάρισμα της ράμπας επάνω και προς το πεζοδρόμιο. Όλα αυτά για εμάς είναι απαραίτητα ώστε να μπορούμε να έχουμε την απαιτούμενη διευκόλυνση στην λειτουργία των καταστημάτων μας. Επίσης θέλουμε και αποζητούμε ένα σύγχρονο πνευματικό πολιτιστικό  κέντρο. Εδώ επίσης είναι κάτι που μας πονά εμάς τους εμπόρους και όχι μόνο, πιστεύω έχουμε ένα από τα χειρότερα και πιο τριτοκοσμικά κτήρια, αυτό αποτρέπει πολλούς φορείς στο να έρθουν στην πόλη μας για διαφορά σεμινάρια αλλά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες και χρήσεις, όπως θέατρο και σινεμά. 

   Είμαστε εδώ για κάθε συνεργασία που θα προφέρει καλό στους εμπόρους και στον τόπο  μας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις και υποδείξεις. Γνωρίζουμε την πόλη μας και τα προβλήματα της, ζούμε σε αυτήν, επενδύουμε σε αυτήν, εργαζόμαστε σε αυτήν και έχουμε λόγο και άποψη. Ο ρόλος μας σαν σύλλογος είναι να μεταφέρουμε τα ζητήματα αυτά και να διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν όπου ανέπτυξα παραπάνω.