3 φυτά που είναι αδύνατο να χαλάσετε! | PellaNews

3 φυτά που είναι αδύνατο να χαλάσετε!

Καλή χρονιά σε όλους! Το 2018 είτε ευχάριστο είτε δυσάρεστο μας αποχαιρέτισε, και το 2019 έρχεται γεμάτο υποσχέσεις. Στο ξεκίνημα κάθε χρόνου, οι περισσότεροι θέτουμε νέους στόχους τους οποίους τις περισσότερες φορές αδυνατούμε να ολοκληρώσουμε. Μέσα από αυτό το καινούριο ξεκίνημα στην Pellanews, θέλω να θέσουμε μαζί κάποιους καινούριους στόχους, λίγο πιο «πράσινους”.

    O κυριότερος από αυτούς είναι να μάθουμε να φροντίζουμε τα φυτά και τα λουλούδια στο σπίτι μας. Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε μιλήσει για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα φυτά και τα λουλούδια στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία μας. Τα περισσότερα φυτά είναι αρκετά εύκολα στην συντήρησή τους, υπάρχουν όμως και αυτά τα οποία θέλουν στην κυριολεξία να τα ξεχάσετε!

Zamioculcasή Ζάμια

H ζάμια ξεχωρίζει για τα χαρακτηριστικά πράσινα γυαλιστερά της φύλλα. Οι απαιτήσεις της σε νερό είναι ελάχιστες, λόγω των διογκωμένων ριζών της που λειτουργούν ως αποθήκες νερού. Το πότισμά της πρέπει να γίνεται μια φορά τον μήνα ή ακόμη και ανά δύο μήνες! Ένα ακόμη θετικό της ζάμιας είναι ότι έχει πολύ λίγες απαιτήσεις σε φως, επομένως μπορεί να τοποθετηθεί και σε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο. Η ελάχιστη θερμοκρασία που πρέπει να τοποθετηθεί είναι οι 10-12 βαθμοί και η ιδανική για την ανάπτυξη της είναι οι 22-35βαθμοί!

Sansieveria

Ένα ακόμη πολύ ανθεκτικό φυτό είναι η σανσιεβέρια, που όπως και η ζάμια έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό και φως. Συγκεκριμένα, λόγω του ότι έχει απόθεμα νερού στις ρίζες της, το πότισμα το καλοκαίρι πρέπει να γίνεται μια φορά τις δέκα μέρες, ενώ τον χειμώνα μια φορά τις τρείς εβδομάδες! Οι απαιτήσεις της σε φως είναι μέτριες, απλά να θυμάστε να μην έρχεται ποτέ σε επαφή με απευθείας φως! Οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της είναι 16-20 ° C τη νύχτα και 21-28 ° C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παχίρα

Μην τρομάζετε από το όνομα! Η παχίρα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και εντυπωσιακά φυτά εκεί έξω. Σύμφωνα με το feng-shuiφέρνει χρήματα και τύχη στον ιδιοκτήτη του! Η παχίρα έχει ελάχιστες απαιτήσεις. Βασικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγχετε την υγρασία του χώματος της. Αν το χώμα είναι υγρό δεν χρειάζεται άλλο πότισμα. Όσο περισσότερο φως δέχεται το φυτό τόσο το καλύτερο, πρέπει όμως να αποφύγετε το απευθείας ηλιακό φως τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο  thanasisfil23@gmail.com .

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 Θανάσης Φίλανδρος

Philanthia Flower Boutique