Γερμανία: Πυροβολισμοί και χειροβομβίδα σε συναγωγή -Τουλάχιστον δύο νεκροί | PellaNews

Γερμανία: Πυροβολισμοί και χειροβομβίδα σε συναγωγή -Τουλάχιστον δύο νεκροί

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά σε συναγωγή στη γερμανική πόλη Halle, μετά από πυροβολισμούς. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης έχει διαφύγει με όχημα και πως καταδίωξη είναι σε εξέλιξη. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Halle έκλεισε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», δήλωσε εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Ο ύποπτος δράστης φέρεται να διέφυγε με όχημα.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ή να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος. 

Επίθεση κατά τη διάρκεια.. του εβραϊκού θρησκευτικού φεστιβάλ

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Humboldtstrasse, το οποίο στεγάζει μια συναγωγή και ένα εβραϊκό νεκροταφείο. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές των τοπικών μέσων ότι ο ένοπλος πήγε στην πόρτα της συναγωγής και στη συνέχεια πυροβολούσε αδιακρίτως. 

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο κατά την επίθεση κι έριξε χειροβομβίδα στο νεκροταφείο.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του «Yom Kippur», ενός εβραϊκού θρησκευτικού φεστιβάλ, κατά το οποίο ο κόσμος προσεύχεται στις συναγωγές για να εξιλεώσει τις αμαρτίες.

Η πιο σκληρή θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία ήταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016, όταν ένας μετανάστης από την Τυνησία έριξε ένα κλεμμένο φορτηγό σε πλήθος και σκότωσε 12 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες  στην πόλη Λίμπουργκ. Ο δράστης έριξε κλεμμένο φορτηγό σε άλλα ΙΧ και τραυμάτισε 17 ανθρώπους πριν συλληφθεί, την ώρα που επικαλούταν τον Αλλάχ.