Υπέρ της παράτασης του Brexit οι βρετανοί βουλευτές- Ξεκίνησε η 3η ψηφοφορία | PellaNews

Υπέρ της παράτασης του Brexit οι βρετανοί βουλευτές- Ξεκίνησε η 3η ψηφοφορία

Οι νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της καθυστέρησης της διαδικασίας για το Brexit, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 412 ψήφους υπέρ και 202 κατά και πλέον δίνει εντολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ζητήσει παράταση του άρθρου 50, της νομικής διαδικασίας υπό την οποία η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε καθυστέρηση πέραν της 29ης Μαρτίου απαιτεί ομόφωνη έγκριση από τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να επιδιώξει την επέκταση κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την επόμενη Πέμπτη, αφού η σύμβασή της για δύο φορές απορριφθέντα διαζύγια θα επιστραφεί στη Βουλή των Κοινοτήτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη καθυστέρηση στην Brexit εάν η συμφωνία της απορριφθεί για τρίτη φορά. Αυτό θα υποχρέωνε το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο.

Νωρίτερα, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία την τροπολογία που ζητούσε μια πιθανή αναβολή του Brexit, η οποία θα επέτρεπε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάσει των αποτελεσμάτων, 334 βουλευτές καταψήφισαν αυτήν την τροπολογία και 85 την υπερψήφισαν, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, στο οποίο αποφασίστηκε το Brexit, κι ενώ απομένουν 15 ημέρες από την θεωρητική ημερομηνία υλοποίησής του, την 29η Μαρτίου.

Επιπλέον, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν, με ψήφους 314 κατά έναντι 311 υπέρ, την τροπολογία που προέβλεπε να καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο έλεγχος για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το Brexit.

 

 

 

 

 

 

Με πλήροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ