Μήνυση κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Α. Διάκου | PellaNews

Μήνυση κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Α. Διάκου

Μήνυση κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς και τις φθορές στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου πραγματοποίησε ο Δήμος Λαμιέων αναφέροντας στην σχετική ανακοίνωση πως είναι “Χρέος και ευθύνη όλων μας  ο σεβασμός της ιστορίας μας και η διαφύλαξη των ιστορικών, θρησκευτικών και καλλιτεχνικών μνημείων του τόπου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναμένεται να εξεταστούν οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα γύρω καταστήματα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που προέβησαν σε αυτή την αδιανόητη πράξη ασέβειας και να τιμωρηθούν με τα όσα προβλέπει ο Νόμος. 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το νέο Ποινικό κώδικα, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή για παράνομες πράξεις που αφορούν βανδαλισμούς μνημείων, κινδυνεύουν οι βάνδαλοι.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων

Χρέος και ευθύνη όλων μας αποτελεί ο σεβασμός της ιστορίας μας και η διαφύλαξη των ιστορικών, θρησκευτικών και καλλιτεχνικών μνημείων του τόπου μας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες πράξεων βανδαλισμού σε βάρος ενός υψηλού συμβολισμού μνημείου, με διαχρονική αξία, άρρηκτα συνδεδεμένου με την τοπική μας ιστορία και, συγκεκριμένα, του Aνδριάντα του Εθνομάρτυρα της Επανάστασης του ’21 Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της πόλης μας.

Η συνέχεια εδώ