Καταθέτουν πρόταση νόμου στη Βουλή για μονιμοποίηση οι συμβασιούχοι | PellaNews

Καταθέτουν πρόταση νόμου στη Βουλή για μονιμοποίηση οι συμβασιούχοι

Πρόταση νόμου θα καταθέσουν σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, οι συμβασιούχοι οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 μ.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα καταθέσουν και το σχετικά έγγραφα τους.

Στην ανακοίνωση τους, σημείωνουν:

«Όλοι μαζί, άσχετα από σχέση εργασίας, έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση που διοργανώνει την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 5.00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα συμμετάσχουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαϊας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας και το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών Δήμου Πάτρας, δρομολογώντας πούλμαν που θα αναχωρήσουν στην 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Νοέμβρη από τον Άγιο Ανδρέα. Στην κινητοποίηση στην Αθήνα στο πλευρό των εργαζομένων θα παραβρεθεί και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας.

Εξάλλου, την συμμετοχή του στην κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην Αθήνα, στην πλ. Κλαυθμώνος, αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε. Μάλιστα δρομολογεί πούλμαν, που θα αναχωρήσει στη 01.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ενώ για την κάλυψη των εργαζομένων που θα θελήσουν να έλθουν στην κινητοποίηση έχουμε προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12.30 έως τις 14.30. Επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Σημειώνεται ότι ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνει την Πέμπτη στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

Το Κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής στην ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους «να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την πολιτική που συνεχίζει εντατικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τσακίζει τις ζωές μας. Η πολιτική αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμια. Αποσκοπεί στο πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Η πλειοψηφία των δημάρχων, πιστή στην αρχή αυτή, αρνείται να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώνοντας υπηρεσίες που δίνονται χάρισμα στους ιδιώτες ή εντατικοποιεί σε ακραίο βαθμό την εργασία με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα έχει ως εξής:

«Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας:

Εσάς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πιστές στο κεφάλαιο, σας εκμεταλλεύονται σαν εκλογική πελατεία και σαν έρμα.

Εσάς που το σωματείο δεν σας εγγράφει σαν μέλη, υπακούοντας την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ που σταθερά σας θεωρεί αναλώσιμους.

Εσάς που η χρόνια επαγγελματική ομηρία δεν σας αφήνει να ονειρεύεστε, να κάνετε οικογένεια, που ζείτε με τον καθημερινό φόβο την απόλυσης.

Σηκώστε το κεφάλι. Βγείτε στο δρόμο, παλέψτε μαζί μας. Διεκδικείστε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Εσείς που βρεθήκατε μετά από χρόνια στην ανεργία λόγω του 3Κ διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά και εσάς που κριθήκατε επιτυχόντες. Οι ανάγκες ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτονται από μερικές χιλιάδες προσλήψεις. Το ξέρετε. Το ξέρουν και οι δημότες που κάθε χρόνο λαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες, παρά το άγριο χαράτσωμα που δέχονται μέσω των ανταποδοτικών. Μαζί απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πρόσληψη όλων των επιτυχόντων και μετατροπή των συμβάσεων των υπολοίπων σε αορίστου χρόνου. Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν. Αν βρίσκονται στη δουλειά μέχρι και τώρα, το οφείλουν στις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις. Δεν τους χαρίστηκε τίποτα.

Εσείς που εργάζεστε για πολλά χρόνια στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στα ΚΗΦΗ, στους παιδικούς σταθμούς σαν ΕΣΠΑ, μην αρκείστε στις ψευδαισθήσεις. Αρκετά ψέματα ακούσατε. Δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα με τους άλλους εργαζόμενους. Μόνο με μαζικό συλλογικό αγώνα μπορούν οι συμβάσεις σας να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Ήδη μιλούν για 500 εργαζόμενους λιγότερους και για διαγωνισμό ΑΣΕΠ στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Ως εδώ.

Εσείς, που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία και κάτω από την πίεση των αναγκών, αναγκαστήκατε να δουλέψετε στα προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας για 495 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών. Σας καλούμε να μην ανεχθείτε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση. Να παλέψετε για μισθούς σύμφωνα με των μονίμων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να καταργήσουμε στην πράξη τον ξεδιάντροπο διαχωρισμό στο μεροκάματο με βάση την ηλικία. Για ασφάλιση από την πρώτη μέρα εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όλους.

Όλοι εσείς (σχολικές καθαρίστριες, γυμναστές, μουσικοί κ.ά.) που δεν ανέχεστε να αντιμετωπίζεστε σαν προσωρινοί και ανακυκλώσιμοι, που δεν ανέχεστε τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας και ομηρίας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σας καλεί μαζί με τους συναδέλφους μόνιμους και αορίστου χρόνου, να ενώσετε τις φωνές και τις αγωνίες σας με τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα που ζουν τον ίδιο εφιάλτη. Η εργασιακή ανασφάλεια και η εντατικοποίηση δεν ξεχωρίζει εργασιακές σχέσεις.

Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την πολιτική που συνεχίζει εντατικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τσακίζει τις ζωές μας. Η πολιτική αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμια. Αποσκοπεί στο πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Η πλειοψηφία των δημάρχων πιστή στην αρχή αυτή, αρνείται να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώνοντας υπηρεσίες που δίνονται χάρισμα στους ιδιώτες ή εντατικοποιεί σε ακραίο βαθμό την εργασία με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

Αυτή η «κανονικότητα» δεν έχει ίχνος «δικαιοσύνης» για όλους εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Οι μισθοί πείνας και η εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων. Έχει στόχο την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Όλοι μαζί, άσχετα από σχέση εργασίας, έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.