Κόντρα στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών | PellaNews

Κόντρα στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απάντηση στη φιλολογία των τελευταίων ημερών ότι η ΝΔ αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας άλλαξε θέση στη συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής από τον Νίκο Δένδια.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δηλώσει πως άπαξ και ψηφιστεί η συμφωνία αυτή θα είναι εν ισχύ και δεν θα μπορεί καμία δύναμη να την αλλάξει. Σε ότι αφορά στην προστασία των μακεδονικών προϊόντων, ανέφερε πως «θα υπάρξει διαχείριση και με βάση τα όσα είπε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός», ενώ στο ζήτημα της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας επεσήμανε «όταν ξεκινήσει η συζήτηση θα ανοίγουμε τα κεφάλαια εισόδου ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων».

Στην παρέμβασή της χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη ρητορική Ερτογάν και έκανε λόγο για «προβληματικό» περιβάλλον με την Τουρκία, ενώ ζήτησε να κριθούν πολύ αυστηρά στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο, οι δηλώσεις Τσαβούσογλου από την Αμμόχωστο λόγω και του συμβολισμού που έχουν. Επέμεινε ωστόσο, πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος.

«Δεν μπορεί να τιμήσει κανείς μια συμφωνία την οποία αποκαλούσε η ΝΔ προδοτική», σχολίασε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που μιλούν για προδοτική και επιζήμια συμφωνία. «Η διγλωσσία αυτή ξοδεύει το εθνικό μας κεφάλαιο» δήλωσε.