Τσίπρας: Κρατήσαμε την ευρωπαϊκή συνοχή - Μέρκελ: Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κατάφερε | PellaNews

Τσίπρας: Κρατήσαμε την ευρωπαϊκή συνοχή - Μέρκελ: Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κατάφερε

Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κατά τις δηλώσεις του πριν τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση και μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης. «Διατηρήσαμε την ευρωπαϊκή συνοχή και ξεπεράσαμε την κρίση, η οποία δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το διάστημα υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις αλλά καταφέραμε να βρούμε συνθέσεις και συμβιβασμούς», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και επεσήμανε πως η χώρα μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης. «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε δύναμη σταθερότητας που προβάλει την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας σε μια σαφή αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σε σχέση με αυτή που επισκέφτηκε η κ. Μέρκελ την τελευταία φορά, το 2014 και σημείωσε: «Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς».

«Ο ελληνικός λαός πέρασε μια δύσκολη φάση και ευχαριστώ την χώρα για αυτά που κατάφερε παρά τα δύσκολα μέτρα που ελήφθησαν. Ευχαριστώ την Ελλάδα και για τα όσα προσφέρει στα Βαλκάνια σήμερα», είπε από την πλευρά της η κ. Μέρκελ.

Το πρόγραμμα

Αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στις 09:45 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

πηγή:newpost.gr