Ποδόσφαιρο στον νομό Πέλλας | PellaNews

Ποδόσφαιρο στον νομό Πέλλας

σχολιάζει ο Σάκης Καραμπάσης

 

*Αγαπητοί φίλοι γεια σας. Για ακόμη μία Τετάρτη πιστός στο ραντεβού με όλους εσάς τους αναγνώστες. Πρωτίστως όμως θα ήθελα να αναφέρω γιατί πολλοί μου κάνουν παρατήρηση, για το ότι δεν κριτικάρω τους προπονητές για την τακτική τους.

*Έχω μάθει αρκετά γύρω από το ποδόσφαιρο, πρώτα για το ερασιτεχνικό και κατά δεύτερο λόγο από την μικρή εθνική κατηγορία. Από το όποιο ποδοσφαιρικό μετερίζι έχω περάσει, το μόνο πράγμα που δεν θέλω, δεν επιδιώκω και βασικά σέβομαι είναι το να σχολιάσω έναν προπονητή. Απλά και ξάστερα θα πως ευθέως ότι η προπονητική είναι μελέτη, είναι εμπειρία, είναι τρέλα, είναι, είναι είναι. Και το γράφω ξεκάθαρα, ότι είμαι πολύ λίγος για κριτική σε προπονητή, απλούστατα και λογικά θα γράψω ότι ο οποιοσδήποτε προπονητής προσπαθεί για το καλό της ομάδας. Έπειτα από τν μικρή εισαγωγή, ας περάσουμε στα αγωνιστικά, καθώς στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεπεράσαμε την 5η αγωνιστική, ενώ το Σαββατοκύριακο άνοιξε η φετινή αυλαία των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ, σε Α1 και Α’ Κατηγορία.

*Στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο Αλμωπός οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο και δείχνοντας σοβαρότητα, κατακτά τα τρίποντα που είναι πολύτιμα για τον στόχο τους, που δεν άλλος από το ότι να αλλάξει κατηγορία. Βέβαια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για Πρωτάθλημα, αλλά με την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή είναι φαβορί για την άνοδο.

Η Καλλικράτεια και η Μηχανιώνα, δύο νεοφώτιστες ομάδες, τα πάνε πολύ καλά και παρουσιάζονται και οι δύο πολύ σοβαρές ομάδες. Μαζί με την Μηχανιώνα και ο ιστορικός Μακεδονικός, ο οποίος, κακά τα ψέματα, έχει μία ιδιαιτερότητα σαν ομάδα και είναι ικανός για το καλύτερο.

*Με τρεις νίκες η Θέρμη και η Αναγέννηση. Για τη Θέρμη, η οποία έχει κάνει και το ρεπό της, είναι η καλύτερα συγκομιδή που θα μπορούσε να έχει σαν νεοφώτιστη ομάδα, ενώ για την ομάδα των Γιαννιτσών η θέση που βρίσκεται δεν είναι στις προσδοκίες της, καθώς οι άνθρωποι της ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο.Η αλήθεια είναι ότι, εκτός της Σειρήνας, πέτυχε δύο δύσκολες νίκες με φτωχό σκορ και εκτός της ήττας στην Αριδαία, που ήταν ματς-ντέρμπι θα έλεγα, έκανε και την ήττα στην Μεσοποταμια. Χωρίς να έχω κάτι με την ομάδα της Καστοριάς, θεωρώ πως αν θέλεις Πρωτάθλημα, σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει να πετυχαίνεις τρίποντο. Η συνέχεια θα δείξει.

*Τα Τρίκαλα περίμεναν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και σίγουρα θα πρέπει μελλοντικά να προσέξουν. Εδεσσαϊκός και Σαρακηνοί δείχνουν αδυναμίες. Σίγουρα και υπάρχουν ελαφρυντικά για τους εκπροσώπους μας, νεανικοί και άπειροι οι Εδεσσαίοι, νεοφώτιστοι οι Σαρακηνοί. Εκτιμώ ότι και οι δύο ομάδες έχουν τη δυναμική, όχι μόνο να παραμείνουν στην Κατηγορία, αλλά και έχουν και καλή παρουσία. Αυτό θέλει περισσότερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κυρίως, η ουσία, είναι οι βαθμοί. Άλλο να προσπαθείς να παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο και άλλο οι πόντοι.

*Υποτίθεται ότι στις επικίνδυνες θέσεις είναι με τέσσερις βαθμούς Αγκαθιά, Μεσοποταμια, Αγροτικός Αστέρας και Φλώρινα. Και όσο κι αν δείχνει εγωιστικό, νομίζω ότι η Σειρήνα δεν έχει καμία τύχη.

Η ουσία είναι ότι θα γίνει ως το τέλος μεγάλη μάχη για την αποφυγή των πέντε θέσεων (συν μία του Παλαιοχωρίου) που οδηγούν τα τοπικά Πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι για την αποφυγή του υποβιβασμού θα παλέψουν εννέα-δέκα ομάδες και για τον λόγο αυτόπιστεύω ότι ο κάθε αντίπαλος είναι υπολογίσιμος.

*Αυλαία είχαμε και στην Α1 και Α’ Κατηγορία και εδώ αρχίζουν να φαίνονται τα φαβορί. Τα λόγια του καλοκαιριού έφυγαν και εδώ θα φανούν οι ομάδες. Οι βαθμοί είναι στα γήπεδα και όχι στα καφέ. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στη φετινή Α1 όλα είναι ρευστά, θα έλεγα ότι ναι μεν ο Εθνικός το θέλει, αλλά αξιόλογοι θα είναι και η Πέλλα, η Σωσάνδρα, το Μελίσσι, το Μάνδαλο και το Νησί. Σίγουρα είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα και το μέλλον θα δείξει.

*Φέτος η Α’ θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και του χρόνου σε έναν. Πρώτα απ’ όλα οι περισσότερες ομάδες θα επιδιώξουν την παραμονή τους και φυσικά υπάρχουν και οι μνηστήρες από κάθε Όμιλο για την Α1. Κι εδώ σιγά σιγά θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Αυτά για σήμερα, ευχές για καλή συνέχεια!