Τόλης Φουκιδης: εμπειρία ζωής | PellaNews

Τόλης Φουκιδης: εμπειρία ζωής

Στο pellanews μίλησε ο Τόλης Φουκιδης σχετικά με την έμπειρα ζωής που είχε στην κατασκήνωση τσαφ-τσουφ όπου πήγε ως εθελοντής στα παιδιά με ειδικές ικονονητες - και όχι με ειδικές ανάγκες--όπως τα χαρακτήριζαν οι περισσότεροι.

 

Τολη βρέθηκες σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον. Πες μας δύο λόγια για αυτή την εμπειρία. 

Η εμπειρία να βοηθάς και να είσαι πλάι σε παιδιά αλλά και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες είναι κάτι το μοναδικό. Εγώ πήγα 5 ημέρες ως εθελοντής. Η κατασκήνωση λέγεται τσαφ τσουφ και η Η περίοδος λέγεται (πέρα από τα σύνορα). Είναι μια μοναδική εμπειρία και έφυγα άλλος άνθρωπος από εκεί. 

Τι δραστηριότητες κάνετε;

Τα παιδιά εκεί κάνουν τα πάντα. Πάνε στη θάλασσα, κολυμπάνε σε πισίνα, παίζουν μπάσκετ, βόλεϊ και το βράδυ έχει διάφορες ψυχαγωγικες δραστηριότητες με τραγούδια και χορούς.

Πως θα χαρακτήριζες αυτά τα παιδιά 

Είναι όλοι τους πραγματικοί ήρωες με μεγαλείο ψυχής που σου μαθαίνουν τη σημασία της ζωής. Μέσα από αυτά τα παιδιά βλέπεις τη ζωή με διαφορετικό μάτι και γίνεσαι άλλος άνθρωπος. 

Θα ξανά πήγαινεις; 

Φυσικά και θα ξανα πάω όπως και προτείνω σε όποιον θέλει και έχει τη διάθεση να πάει ως εθελοντής. Είναι μια μοναδική εμπειρία που πιστεύω ότι αξίζει να τη ζήσουμε όλοι. 

Τολη ευχαριστούμε