Cheesecake στον φούρνο!

Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

½ του φλιτζανιού κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά χοντρά κομμάτια

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (πλήρης σε λιπαρά)

1 μεγάλο αυγό

Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την κρέμα

250γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

¼ του φλιτζανιού ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

Για την στρώση με την φράουλα

1 ½ φλιτζάνι φρέσκες και κομμένες φράουλες

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλάκια του γλυκού νερό

1,5 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ

Πως θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ετοίμασε την μαρμελάδα φράουλα: Ανέμειξε το κορνφλάουρ και το νερό. Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τις φράουλες με την ζάχαρη. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν τον χυμό τους για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα κορνφλάουρ και ανακάτεψε ώσπου να συνδυαστούν καλά τα υλικά. Συνέχισε να ανακατεύεις για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφαίρεσε από την θερμότητα και άφησε να κρυώσει σε μια άκρη.

Για την γέμιση με το τυρί κρέμα: Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λείο. Στην συνέχεια πρόσθεσε την ζάχαρη και το αυγό και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Άφησε και αυτό το μείγμα σε μια άκρη.

Για το κέικ: συνδύασε το αλεύρι και την ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα σου να γίνει σαν ψίχουλα. Πρόσθεσε το τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Αφού ανακατευτούν τα υλικά πάρε ένα φλιτζάνι και φύλαξε ¾ του από το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωμάτωσε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος σε αυτό με το αλεύρι και ανακάτεψε. Αλεύρωσε ένα ταψί και βάλε το μείγμα μέσα. Στην συνέχεια πρόσθεσε από πάνω το μείγμα με το τυρί κρέμα και από πάνω την μαρμελάδα που έχεις φτιάξει και πάνω από την μαρμελάδα ρίξε τα ¾ από το μείγμα που κράτησες με τα ψίχουλα. Ψήσε για 50-55 λεπτά. Και άφησε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν σερβίρεις.