Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες στην Έδεσσα και ο αυριανός αρχιερατικός εσπερινός | PellaNews

Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες στην Έδεσσα και ο αυριανός αρχιερατικός εσπερινός

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί Προηγιασμένη Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Επίσης, την Κυριακή των Βαΐων το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη).

Επίσης σημειώνουμε, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Μητρόπολης ότι την E΄ Κυριακή των Νηστειών (14/4), στις 18:00, θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Στο τέλος της ακολουθίας θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, με θέμα: «Ο άγιος γέροντας Κύριλλος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαβίδ Ευβοίας».

Την ίδια ημέρα, στις 19.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Χατζηδήμου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού, με θέμα: 
«Τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».

Με τις παραπάνω ομιλίες κλείνει ο κύκλος των Εσπερινών Κηρυγμάτων του τρέχοντος Εκκλησιαστικού έτους 2018-2019.