50 κεράκια από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας "Άγιος Θεόδωρος Γαβράς" | PellaNews

50 κεράκια από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας "Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"

Φέτος κλείνει τα 50 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» και βέβαια οι ευχές όλων των Εδεσσαίων(πλην ελαχίστων)είναι να τα εκατοστίσει και να τα χιλιάσει και εις πείσμα αυτών των ελαχίστων…έτσι θα γίνει!

Ένεκα γενεθλίων λοιπόν φέτος ο Σύλλογος έχει κόψιμο τούρτας με 50 κεράκια και επετειακό χορό το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στο Κέντρο «Έπαυλις» της Έδεσσας, με ένα μοναδικό πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, αντάξιο της μεγάλης επετείου. Χρέος και υποχρέωση όσων αγαπούν τον πολιτισμό να είναι εκεί, για να τιμήσει την σημαντική αυτή επέτειο και αυτούς που δειλά δειλά, εν έτη 1969, τους πρωτοπόρους που ξεκίνησαν τον ποντιακό Σύλλογο και τον έφτασαν έως σήμερα, κάθε χρόνο και καλύτερο και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.

Να πούμε επίσης πως στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων του για αυτά τα 50 χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τη σχολή γονέων Έδεσσας «Το Ρωμαίικο», πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων ιστορικού περιεχομένου στο εντευκτήριό του. Η πρώτη διάλεξη έγινε λίγο πριν εκπνεύσει ο παλαιός χρόνος, την Τετάρτη 19/12, με θέμα «Η Βόρειος Ήπειρος και οι πληγές της μέσα από τα μάτια ενός συγγραφέα», με εισηγητές την Σταματία Καραγεωργίου(συγγραφέα)και τον Παντελή Πάπιστα(μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού αγώνα), που έκανε αναφορά και στην υπόθεση του δολοφονημένου από τις αλβανικές αρχές Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αναμένεται η νέα διάλεξη, που φανταζόμαστε πως θα έχει ιδίου βεληνεκούς ενδιαφέρον.

Μάκης Κωνσταντινίδης