Με λίγους αλλά δυναμική η πορεία για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών | PellaNews

Με λίγους αλλά δυναμική η πορεία για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Πορεία για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων η έλλειψη Αξονικού Τομογράφου, διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχε το προσωπικό, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Βέβαια η συμμετοχή του κόσμου, σύμφωνα με υπογραμμίσεις που έγιναν, «θα έπρεπε να είναι μεγάλη». Ενώ η πόλη συμμετείχε έντονα για το Μακεδονικό αλλά και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις δεν έκανε το ίδιο με το Νοσοκομείο, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από εκπροσώπους των κεντρικών συνδικαλιστικών φορέων για την υγεία, που βρέθηκαν στα Γιαννιτσά απο την Θεσσαλονίκη. Έντονη ήταν η παρουσία μελών του ΚΚΕ(Χατζηβασιλειάδου, Σίσκου, Κουτούφης, Αποστολίδης κ.α.), που ήταν οι μόνοι απο κόμμα που στήριξε την συγκέντρωση, όπως και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ(Μπακαλάκης, Ασκητής κ.α.), ενώ μεμονωμένα συμμετείχε στην πορεία το μέλος της ΚΠΕ του Πα.Σο.Κ. Αγάθη Μακρίδου. 

Το κλίμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν «ηλεκτρισμένο» απο την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του «Νοσοκομείου Πέλλας», με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Σ. Φωστηρόπουλος να κάνει λόγο για «μη ηθική στάση».

Στελέχη του κεντρικού οργάνου(ΠΟΕΣΥ)απο την Θεσσαλονίκη πήραν το λόγο στην κατάληξη της πορείας, όπου υπήρχε και βήμα για να γίνουν οι απαραίτητες αναφορές και ενημερώσεις στον κόσμο, που τελικά επιλέχθηκε να γίνει απέναντι απο το Δημαρχείο, πλησίον της εισόδου της Εμποροπανήγυρης, που ολοκλήρωσε χθες την τελευταία ημέρα ύπαρξης της για φέτος στα Γιαννιτσά. Κάτι που έγινε σκόπιμα ως «αλλαγή πλεύσης» κατάληξης της πορείας απο το Δ.Σ. για να ακούσει περισσότερος κόσμος, που επισκεπτόταν την Έκθεση, όλα όσα αναφέρθηκαν για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Να σημειώσουμε οτι η πορεία ξεκίνησε απο την είσοδο του Νοσοκομείου και κατέληξε απέναντι απο το Δημαρχείο Πέλλας, μία πορεία που πέρασε απο τις «εμπορικές» οδούς, Βενιζέλου και Χατζηδημητρίου, με πέρασμα απο την Πλατεία Γκώνου Γιώτα. 

 

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος