Το τέταρτο βιβλίο της Έλενας Χουσνή παρουσιάστηκε στην Πέλλα(φώτος) | PellaNews

Το τέταρτο βιβλίο της Έλενας Χουσνή παρουσιάστηκε στην Πέλλα(φώτος)

Συγκινητική, ξεχωριστή και με εκπλήξεις ήταν η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της συντοπίτισσάς μας συγγραφέα, Έλενας Χουσνή, «Καταραμένες Πολιτείες», σε εκδόσεις «Κύφαντα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Πέλλας.
Για το βιβλίο μίλησαν ο εξαίρετος συνάδελφος δημοσιογράφος Δημήτρης Μπουλουσάκης και η φιλόλογος Κατερίνα Ευσταθίου, οι οποίοι - με τον δικό τους τρόπο ο καθένας- αναφέρθηκαν στα πολυσήμαντα μηνύματα του βιβλίου αλλά και στους σημαντικούς χαρακτήρες του. Εκπληκτική ήταν η «ζωντανή» μουσική επένδυση με υπέροχα ακούσματα από το ακορντεόν του Χρήστου Μυλωνόπουλου. Αναφορά στο βιβλίο και στην συγγραφική έρευνα της Έλενας Χουσνή για το δύσκολο αυτό θέμα (η οποία παρουσιάστηκε σε ένα ενδιαφέρον video), έγινε από τον εκδότη των «Κυφάντων», Γιάννη Χουτόπουλο.

Η Έλενα Χουσνή, με το τέταρτο βιβλίο της «Καταραμένες Πολιτείες» αποφάσισε να μιλήσει για ένα θέμα δύσκολο, την λέπρα, και να χτίσει γύρω από την συγκλονιστική ιστορία της έναν καμβά ανθρώπινο που όμως λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. 
Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, η «λέπρα» ήταν το πρόσχημα για να ειπωθούν άλλα πράγματα και να σταλούν μηνύματα για τους «διαφορετικούς». Και πραγματικά η Έλενα Χουσνή κατάφερε να τα πει και να αφήσει την «σφραγίδα» της σε όσα ως άνθρωποι και κοινωνία έχουμε ευθύνη αλλά επιλέγουμε να την αγνοούμε και να γυρίζουμε επιδεικτικά την πλάτη μας.

Η εκδήλωση «ξέφυγε» από μια απλή παρουσίαση ενός βιβλίου και πήρε μια άλλη διάσταση, καθώς η ιδιαίτερα συγκινητική αναφορά της Έλενας στον πατέρα της που «έφυγε» και δεν είναι κοντά της στα συγγραφικά της βήματα, στη μητέρα της που ήταν εκεί και παρακολουθούσε συγκινημένη την εκδήλωση- αφιέρωμα στην καταξιωμένη κόρη της, αλλά και στις παιδικές της φίλες και στα βιώματά της στην Πέλλα, έκαναν πολλά μάτια να «βουρκώσουν».

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της παρουσίασης, την Έλενα Χουσνή τίμησε ο δήμος Πέλλας με πλακέτα που της παρέδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βασίλης Στεργιούλας, ο οποίος απηύθυνε κι έναν ιδιαίτερα συγκινητικό χαιρετισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης, ενώ, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Τσαντάκη- Ζωγράφου, ο αντιδήμαρχος Πέλλας Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καραφυλλιάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέλιος Αντωνίου, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Πέτρος Περδικάτσης, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Γ. Νίκος Θωμαΐδης, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της Πέλλας και πολίτες.