Επιτυχημένη η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας | PellaNews

Επιτυχημένη η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας

Την ευκαιρία να γίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν οι μαθητές των ΓΕΛ Σκύδρας και Καλής στα πλαίσια της προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και να συζητήσουν για μια πληθώρα θεμάτων που αφορούν τόσο τα καθημερινά θέματα αλλά και ζητήματα αγροτικής πολιτικής. 

Τα παιδιά μπήκαν για τα καλά στο πνεύμα των Δημοτικών Συμβούλων κατά τη διήμερη συνεδρίαση τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύδρας και συζήτησαν για πολλά θέματα της τοπικής κοινωνίας.

 

Οι εργασίες της προσομοίωσης άρχισαν χθες με την πρώτη ημέρα συνεδρίασης, με την Δήμαρχο Σκύδρας αλλά και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαχαράκη να απευθύνουν χαιρετισμό στους μαθητές. 

Στη σύχεια ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου όρισε τα θέματα της ημερίσιας διάταξης που χωρίζονταν σε τρεις τομείς.

 

Συγκεκριμένα τα παιδία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ασχολήθηκαν με Αγορτικά/ Οικολογικά/ Περιβαλλοντικά θέματα όπως είναι ο Αγροτουρισμός, οι αγροτικοί συναιτερισμοί αλλά και η ενημέρωση των αγροτών. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκαν επίσης και πολιτιστικά θέματα που αφορούσαν την φροντίδα των χώρων αναψυχής αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις στη πόλη της Σκύδρας. Τέλος η συνερίαση έκλεισε με το ζήτημα  της προστασίας των αδέσποτων. 

Η προσομοίωση ολοκληρώνεται σήμερα με τη δεύτερη μέρα συνεδρίασης. Στα θέματα της ημερίσιας διάταξης θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν τον εξοπλισμό των σχολείων του Δήμου Σκύδρας αλλά και την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου, ενός θέματος που αφορά άμεσα τους νέους της περιοχής. Ακόμη οι μαθητές θα διατυπώσουν προτάσεις για το οικιστικό περιβάλλον αλλά και για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου.