Το να είσαι μητέρα είναι ευλογία, το να μην είσαι δεν είναι ελάττωμα, κε υποψήφιε | PellaNews

Το να είσαι μητέρα είναι ευλογία, το να μην είσαι δεν είναι ελάττωμα, κε υποψήφιε

Του Κυριάκου Θεοδοσίου

Δε θα γράψω ονόματα, δε θα επικαλεστώ αρχικά. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα υποψήφια και στη θέση του οποιοσδήποτε υποψήφιος, ίσως έναν αιώνα πίσω, διότι αν μη τι άλλο τα λόγια του δεν παραπέμπουν στον 21ο αιώνα, αλλά θα μπορούσε οποιοσδήποτε. Ή στη Σκύδρα του 2019.

Γράφοντας στο facebook "Η ίδια δεν μεγαλώνει παιδιά για να καταλάβει τί σημαίνει να σε κοιτάνε τα ίδια σου τα παιδιά με βλέμμα απορίας" καταφέρεσαι εναντίον μιας γυναίκας επειδή δεν έχει παιδιά κι έτσι τη "χτυπάς". Μπορεί να είναι χτύπημα κάτω από τη μέση αν η γυναίκα αυτή δεν έχει παιδιά γιατί δεν μπόρεσε να γίνει μανούλα για τους Χ, Ψ λόγους, μπορεί να μην είναι χτύπημα, αλλά ανοησία καθότι μη λησμονούμε ότι μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει αν θέλει να γίνει μητέρα ή όχι. Ναι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και αυτή η δυνατότητα!

Η παραπάνω φράση δε θυμίζει πολιτικό, αλλά τη γειτόνισσα με τα μπικουτί που συνεχώς έχει λόγο και άποψη για τη ζωή των ενοίκων του διπλανού διαμερίσματος. Σε ρωτάει γιατί δεν παντρεύτηκες ενώ πέρασες τα 30 κι αν φτάσεις τα 40 και δεν έχεις κάνει παιδιά σε βάζει στη λίστα των όχι και τόσο χρήσιμων για την κοινωνία. Διότι χρήσιμος είναι αυτός που φέρνει στον κόσμο και ένα δύο παιδιά. Ίσως όμως πάλι και να μην είναι κριτήριο για την ικανότητα και το πόσο σωστός είναι ένας άνθρωπος αφού παιδιά είχε κι ο Δουρής και ο πατέρας της 4χρονης Άννης που αφότου τη δολοφόνησε τη τεμάχισε.

Για να διεκδικήσεις τη ψήφο των συμπολιτών σου είναι αλήθεια ότι πρέπει να έχεις μια μεγάλη λίστα με προσόντα και δεξιότητες ξεκινώντας από το Α και φτάνοντας ως και το Ω. Μόνο που το Μ της μητρότητας και το Π της πατρότητας δε νομίζω πως βρίσκονται στη λίστα αυτή. Βρίσκονταν έναν με δύο αιώνες πριν.

Το να γράφεις "Η ίδια δεν μεγαλώνει παιδιά για να καταλάβει τί σημαίνει να σε κοιτάνε τα ίδια σου τα παιδιά με βλέμμα απορίας" με κάνει να καταλαβαίνω πως όλες οι γυναίκες που βρίσκονται στο συνδυασμό του είναι μητέρες. Αν δεν είναι όμως μητέρες ίσως περνάνε από κάποιες εξετάσεις μη και δε μπορούν να τεκνοποιήσουν ή μήπως έχουν πάρει την... άρρωστη απόφαση ότι δεν επιθυμούν να κάνουν παιδιά.

Το να γράφεις ύστερα "Διαμαρτύρεστε για την αναφορά μου ότι δεν μεγαλώνει παιδιά παραβλέποντας το γεγονός ότι το ίδιο ισχύει για την ίδια μου την αδελφή" δε σημαίνει ότι δε θεωρείς κακή την μη τεκνοποίηση, δε μπαλώνει και δε διορθώνει τα όσα έχει πει ο υποψήφιος. Αντίθετα, τον εκθέτει περισσότερο και ο νοών νοείτω.

Χιλιάδες γυναίκες είναι άτεκνες. Οι περισσότερες από αυτές προσπαθούν μήνες ή και χρόνια να φέρουν στον κόσμο ένα παιδάκι. Ξυπνάνε και κοιμούνται με το όνειρο του παιδιού. Πώς νιώθουν άραγε διαβάζοντας τα παραπάνω; Η κλειστή κοινωνία τους έχει βάλει ήδη μια ταμπέλα. Εκατοντάδες σπίτια έκλεισαν και γυναίκες βυθίστηκαν στη μοναξιά και την κατάθλιψη επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν παιδί. Είναι γύρω μας, έχουν προφίλ στο facebook και διαβάζουν και τις αναρτήσεις των υποψηφίων.

Το να έχεις παιδί δε σε καθιστά περισσότερο χρήσιμο ή ικανό από αυτόν που δεν έχει. Διότι το ερώτημα είναι "πόσοι από τους γονείς μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους;" Τους δολοφόνους γονείς δεν τους μεγάλωσαν; Τους εμπόρους ναρκωτικών και τους βιαστές;

Κι αν λοιπόν για την εκλογή κάποιου το να έχει παιδί είναι προσόν, τότε οι πολύτεκνοι θα έπρεπε να γίνουν Πρωθυπουργοί.