Αντώνης Ξυλουργίδης: "Ζητώ την συνειδητή σας ψήφο!" | PellaNews

Αντώνης Ξυλουργίδης: "Ζητώ την συνειδητή σας ψήφο!"

Ο γνωστός και πολυτάλαντος δικηγόρος, Αντώνης Ξυλουργίδης αποφάσισε να ανοίξει άλλον έναν δρόμο στην ζωή του και να δώσει ακόμη μία μάχη, αυτή την φορά στον στίβο της αυτοδιοίκησης.

Ο νεαρός δικηγόρος που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Έδεσσα, αλλά έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από τις υποθέσεις που έχει αναλάβει, στις εκλογές της 26ης Μαΐου ζητάει από τους συμπολίτες του την συνειδητή τους ψήφο. "Έχω επιλέξει να εκφράζω χρόνια τώρα, την προσωπική μου γνώμη για τα δημόσια πράγματα χωρίς περιστροφές. Έτσι θα συνεχίσω. Καθένας και καθεμία να αναλογιστεί την ψήφο, ως πράξη ευθύνης, με κριτήρια, όχι με συγγένεια προσώπων, με υποδείξεις, μέσω απειλών και εκβιασμών ανθρώπων που έχουν ανάγκη" τονίζει.

Ο κ. Ξυλουργίδης κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Έδεσσας, στο πλευρό του Γιάννη Τσεπκεντζή και υπογραμμίζει: "Σχέδιο, όρεξη για δουλειά και γνώση είναι το τρίπτυχο του δικού μας οράματος στην "Κοινωνία σε Κίνηση" με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεπκεντζή". 

Από την επίσκεψη του στον Μητροπολίτη με τον κ. Τσεπκεντζή

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Ξυλουργίδη

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1986. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2004-2008). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μεταξύ άλλων, Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΝΟΠΕ ΑΠΘ(2006) και Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Πολιτικών Επιστημών (2007).

Το 2008 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με ειδίκευση την Κοινωνιολογία Δικαίου ενώ παράλληλα εισήχθη δεύτερος με κατατακτήριες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε τέσσερα χρόνια αργότερα. Παράλληλα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, με ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο, το οποίο και ολοκλήρωσε δυο χρόνια αργότερα με βαθμό «Άριστα 9».

Το 2013 ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές, φοίτησε στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, από το οποίο αποφοίτησε δυο χρόνια αργότερα. Αποτέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας του «think tank», οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις», μια πρωτοβουλία του ομίλου Δασκαλόπουλου, που έδωσε και δίνει λύσεις σε μείζονα προβλήματα της χώρας.

Από το 2016 μέχρι σήμερα φοιτά ως υποψήφιος Διδάκτορας στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Έχει εκδώσει δύο βιβλία, με τίτλο «Εκκλησία και Εξουσία» και  «Cogito ergo sum» αντίστοιχα, τα έσοδα των οποία δόθηκαν στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» και στο ΕΕΕΚ Έδεσσας αντίστοιχα ενώ το τελευταίο σύγγραμα του αφορά την «Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή», τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου δόθηκαν στον «Ορίζοντα» και στο Εδικό Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας.

Από το 2009 έως σήμερα είναι εθελοντής στον Φάρο του Κόσμου στηρίζοντας το όραμα του αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη.

Έχει συμμετάσχει στην ταινία «Wild Duck», η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι Δικηγόρος, ζει και εργάζεται στην Έδεσσα. 

Ο κ. Ξυλουργίδης κυκλοφόρησε κι ένα πολύ όμορφο βίντεο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω