Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιορδάνης Τζαμτζής μιλά στην “Πέλλαnews” | PellaNews

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιορδάνης Τζαμτζής μιλά στην “Πέλλαnews”

Για την απόφαση του να επανεμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό, αλλά δια μέσου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Πέλλας ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, την παρουσίαση του βιβλίου του, το σχέδιο αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης 1” και άλλα ζητήματα ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΠΕΛΛΑNEWS ο πρώην Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής.

κ. Τζαμτζή, αποφασίσατε, μετά από χρόνια που διανύσατε στο κοινοβούλιο, να ασχοληθείτε με την περιφέρεια, τομέας ο οποίος είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος. Πώς φτάσατε σ’ αυτή τη σκέψη;

Γνωρίζεται ότι ξεκίνησα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Σκύδρας και όλα τα χρόνια ως βουλευτής είχα κυρίως δυο τομείς δράσεις. Τα αγροτικά και την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής μου ανέθεσε τον τομέα της αυτοδιοίκησης και το 2006 πετύχαμε να κερδίσουμε τις περισσότερες Νομαρχίες και Δήμους, αλλά και την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ. Μάλιστα ήμουν ο εισηγητής στα περισσότερα νομοσχέδια για την αυτοδιοίκηση.

Η αυτοδιοίκηση είναι η μεγάλη αγάπη και πρόκληση, διότι εδώ το έργο είναι μετρήσιμο και απτό.

Στην πρόταση λοιπόν του Απόστολου Τζιτζικώστα, να βοηθήσω στην μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια για την Κεντρική Μακεδονία και την Πέλλα, απάντησα θετικά, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε την Πέλλα με Αλληλεγγύη στο μέλλον.

Πώς βλέπετε τον Κλεισθένη ως σχέδιο και την απλή αναλογική ως σύστημα;

Πέρα από τα διάφορα χωροταξικά προβλήματα, η απλή αναλογική θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και θα καταστήσει την αυτοδιοίκηση, χώρο όχι προγραμματικής συνεννόησης αλλά συναλλαγής. Τα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δήμων ή των περιφερειών, θα τα «πληρώσει» ο πολίτης.

Πιστεύω ότι η απλή αναλογική, απλά βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει κάποιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ώστε να δημιουργήσει μια «μαγιά» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είχατε διατελέσει γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Θα ήθελα μια σύγκριση του χθες με το σήμερα στο κομμάτι αυτό.

Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση, oυτέ στα θέματα στήριξης και ενίσχυσης του θεσμού της αυτοδιοίκησης και στους δυο βαθμούς, ούτε βέβαια στις χρηματοδοτήσεις.

Πρόσφατα σχετικά παρουσιάσατε το βιβλίο σας. Σας τίμησε πολύς κόσμος και όπως λέμε στα δημοσιογραφικά γραφεία, όλες οι «τάσεις» του κόμματος. Πώς νιώσατε με όλο αυτό;

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρωτοφανής προσέλευση των συμπολιτών μας στην παρουσίαση του βιβλίου μου.

Ήταν για μένα μεγάλη τιμή ότι το παρουσίασαν ο π. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο φίλος ΟΝΝΕΔίτης εκπαιδευτικός Νίκος Φώτος.

Τιμή μου ήταν ότι την παρουσίαση συντόνισε η φίλη μου δημοσιογράφος Μαρία Χατζηδημητρίου.

Ευχαριστώ για την έκπληξη του τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Ανέφερα και τότε ότι «το βιβλίο αυτό είναι μια λογοδοσία απέναντι στους πολίτες που με στηρίζουν με την αγάπη τους και την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.»

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας στην Σκύδρα και στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, για την στήριξη τους και την αγάπη τους. Τους ευχαριστώμέσα από την καρδιά μου γιατην εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστώ και όλα τα ΜΜΕ για την στήριξη σας.

Θα ήθελα μια περιγραφή του προσώπου του Απόστολου Τζιτζικώστα, μέσα από τη δική σας έμπειρη κριτική ματιά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένας απλός αλλά ταυτόχρονα και χαρισματικός άνθρωπος, με όραμα για την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε φίλοι από τα χρόνια στο Κοινοβούλιο και τον γνωρίζω καλά. Το όραμα του για την Κεντρική Μακεδονία και την Πέλλα το ασπάζομαι και ενώνω τον αγώνα μου στην συλλογική μας προσπάθεια για την συνέχιση του έργου στην Κεντρική Μακεδονία.

Κλείνοντας την κουβέντα μας, δώστε ένα μήνυμα προς τον κόσμο: Γιατί να επιλέξει Δάνη Τζαμτζή και Απόστολο Τζιτζικώστα;

Γιατί και οι δυο μας «είμαστε δύναμη έργου και προσφοράς». Με γνώση και εμπειρία, με ευαισθησία και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, συνεχίζουμε και οδηγούμε την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία στο μέλλον, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με επίκεντρο τους συμπολίτες μας στην Πέλλα.