Έρχονται ουσιαστικές λύσεις για τους εργάτες γης-καταλυτική η παρέμβαση της Ομοσπονδίας Δεντροκαλλιεργητών | PellaNews

Έρχονται ουσιαστικές λύσεις για τους εργάτες γης-καταλυτική η παρέμβαση της Ομοσπονδίας Δεντροκαλλιεργητών

Μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δεντροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας αναφορικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από την λήξη του ισχύοντος νόμου για τους εργάτες γης και με την επιστολή που στάλθηκε προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γεωργιάδη, (δείτε εδώ) φαίνεται ότι το θέμα οδεύει προς την επίλυση του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα αιτήματα των παραγωγών όχι μόνο επιλύονται αλλά η πλευρά της κυβέρνησης δείχνει να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με τα εργατικά χέρια δίνοντας παράταση στο ισχύον νόμο για την κατάθεση δικαιολογητικών έως το τέλος του έτους. Ουσιαστικά, δηλαδή γίνεται αντιληπτό ότι κάθε αγρότης οποιασδήποτε καλλιέργειας όποτε έχει ανάγκη από εργάτες θα έχει τη δυνατότητα να κάνει την αντίστοιχη αίτηση. 

Επίσης, για τους ήδη υπάρχοντες εργάτες γης οι αρμόδιοι παράγοντες προσανατολίζονται να δώσουν τρίμηνη παράταση ενώ μια ακόμη λεπτομέρεια έρχεται να προστεθεί στις αλλαγές κι έχει να κάνει με τους εργάτες που θέλουν να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στην πατρίδα τους. Θα δίνεται λοιπόν κι αυτή η δυνατότητα χωρίς εμπόδια. 

Πραγματικά ουσιαστικές λύσεις για τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γεωργιάδης αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε αλλά και την επιστολή που δέχτηκε από την Ομοσπονδία ενήργησε ταχύτατα ενημερώνοντας συγχρόνως τόσο τον αρχηγό της Αστυνομίας όσο και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την διαδικασία ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός, κ. Καρασμάνης ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία και κινήθηκε άμεσα προς την κατεύθυνση που περιγράψαμε ενημερώνοντας και κατατοπίζοντας τους αρμοδίους. 

Αυτό που μένει σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι να δοθούν (μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα) οι λεπτομέρειες στις Αντιπεριφέρειες ώστε να «λυθούν» τα χέρια των παραγωγών. 

 

Θυμίζουμε ότι στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δεντροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας μέλη είναι οι: ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: 6948174365 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6977093330 ΤΖΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 6937463202 ΤΣΕΜΠΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ: 6942224486