Ανησυχία για την τύχη των νωπών φρούτων από την Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας | PellaNews

Ανησυχία για την τύχη των νωπών φρούτων από την Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Σ’ ένα μήνα περίπου ξεκινάει η συγκομιδή νωπών φρούτων την στιγμή βεβαίως που όλοι ασχολούνται με τον κορωνοϊό και το κακό που βρήκε την χώρα και τον πλανήτη ολόκληρο.

Κάθε κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα που δημιουργούν όλα τα έκτακτα μέτρα ενώ κάποιοι άλλοι ανησυχούν από τώρα για το αύριο και τις προοπτικές των δικών τους προϊόντων.

Έτσι και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σε τηλεφωνική επικοινωνία της Πέλλαnews ανησυχεί για την κατάσταση που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε λίγες εβδομάδες οι παραγωγοί.

Βερίκοκα, πρώιμα ροδάκινα, κεράσια και άλλα φρούτα θα αρχίσουν να συγκομίζονται και οι καλλιεργητές αναρωτιούνται από τώρα πως θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο στις αγορές για την απορρόφηση τους. Η ομοσπονδία ήδη κάνει προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα αλλά δεν παύει η αγωνία τους να είναι μεγάλη και καλούν τους αρμοδίους να δουν υπεύθυνα αυτό το θέμα με τους οποίους θα έχουν και συναντήσεις. 

Με την ευκαιρία της συνομιλίας μας η Ομοσπονδία συγχαίρει το νέο πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας και του υπενθυμίζει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει δημιουργηθεί Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών με Αγροτικούς Συλλόγους από Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τον τομέα αυτό ενώ, όπως τονίζουν, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την σπουδαία αυτή παραγωγική τάξη της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.