Βελόπουλος...λαύρος για "ενιαία ενίσχυση" και επιδοτήσεις | PellaNews

Βελόπουλος...λαύρος για "ενιαία ενίσχυση" και επιδοτήσεις

Για την ενιαία ενίσχυση και τις επιδοτήσεις, όπου υπάρχουν οριζόντιες περικοπές όπως αναφέρει, κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος.

Για την ενιαία ενίσχυση αναφέρει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και αγανάκτησης, διότι δεν καταβλήθηκαν όλα τα χρήματα της «ενιαίας ενίσχυσης» στους δικαιούχους αγρότες. Ισχυρίζονται οι ως άνω ότι, έπρεπε πρώτα να πληρωθούν κανονικά την βασική ενίσχυση και μετά από το «Εθνικό Απόθεμα» να πληρωθούν οι πραγματικοί παραγωγοί, με διαφανή τρόπο οι αληθινοί αγρότες και όχι οι δηλώσαντες «μαϊμού βοσκοτόπια». Με τις «πληρωμές σε δόσεις» αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κτηνοτρόφων του Γράμμου, με έδρα στο ...Κολωνάκι της Αθήνας να εισπράττουν γερές επιδοτήσεις. Στις 18/12/2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή και στις 21/12/2020 ακολούθησε συμπληρωματική πληρωμή, εξοφλώντας, όμως, μόνο κατά το ήμισυ το σύνολο των οφειλόμενων ποσών στους παραγωγούς.

Για την "οριζόντια περικοπή" στις επιδοτήσεις αναφέρει χαρατηριστικά:

 

Ξεκίνησε η πίστωση λογαριασμών των δικαιούχων, με «περικοπή της τάξης του 10% στην βασική ενίσχυση και 5% στο πρασίνισμα», γεγονός που προκαλεί μείωση στο ποσό που θα έπαιρναν, συνολικά, οι αγρότες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ. Τεράστια είναι η απογοήτευση και οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, που κάνουν λόγο για «πετσόκομμα και σφαγή».