Γιαννιτσά: Όλα τα θέματα...απλωμένα από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ | PellaNews

Γιαννιτσά: Όλα τα θέματα...απλωμένα από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Επίσκεψη που έδωσε απαντήσεις, αλλά θα "κουβαλήσει" στην Αθήνα και μια σειρά θεμάτων που αναζητούν επίλυση, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, στον Νομό Πέλλας, με το βάρος του προγράμματος του να κινείται στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Μελάς, μετά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, με τον οποίο συνομίλησε για πολύ ώρα, επισκέφθηκε το εκκοκιστήριο του ΑΣ Πέλλας.

Αμέσως μετά μετέβη στο Ξενοδοχείο "Πέλλα", όπου είχαν προγραμματιστεί, υπό την επιμέλεια του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας, ο οποίος ήταν και ο φορέας που κάλεσε τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Νομό, έκανε συνεδρίες συναντήσεων, καταρχήν με παραγωγούς μονοετούς καλλιέργειας και αμέσως μετά και με δενδροκαλλιεργητές και άλλους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων. Οι συνεδρίες έγιναν "συνεπικουρούμενων" των Βουλευτών Ν. Πέλλας Διονύσιο Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη.

Στη δεύτερη συνεδρία στην Πέλλα βρέθηκε, μεταξύ των εκπροσώπων φορέων από την Πέλλα και το μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας Μάκης Αντωνιάδης. από την Ημαθία, που ανέβασε σε σημείο τόνους, εν είδη διαμαρτυρίας περί των "καθαρών εσόδων".  

Βροντερό παρών έδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας, με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, αλλά και μέλη του Συλλόγου να θέτουν ζητήματα, όπως και οι αγρότες, άνθρωποι όμως και της αυτοδιοίκησης Γιώργος Ανδρεάδης και Ανδρέας Καραφυλλιάς. Το καυτό ζήτημα της χρησικτησίας, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν εκατοντάδες στρέμματα γης να μείνουν ανεκμετάλλευτα, ήτοι ακαλλιέργητα, ήταν αυτό που μονοπώλησε την πρώτη συνεδρία του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Σε δεύτερη φάση, συζητήθηκαν κι άλλα ζητήματα, μπήκαν θέματα της δενδροκαλλιέργειας μεταξύ άλλων, αλλά αναφέρθηκαν και πολλά σημεία, τα οποία ο Δ. Μελάς υποσχέθηκε να δει πολύ "ζεστά" και να βρεθούν λύσεις. 

 

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, έκλεισε τις συνεδρίες με τη συνάντηση με μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Πέλλας (πρώην Νο.Δ.Ε.), όπου συζητήθηκαν εσωκομματικά θέματα που αφορούν καθαρά το κυβερνόν κόμμα και τα τοπικά στελέχη του. Μάλιστα, μεταξύ των στελεχών εκ Πέλλας βρέθηκε και ο Ηλ. Τάπρας, συντονιστικό στέλεχος της ΝΔ στον Νομό Πιερίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλες τις συνεδρίες, συμμετείχε ο υπεύθυνος αγροτικού ΔΕΕΠ ΝΔ Σάιμον Τσαρτσαράκης. 

Συνεχώς επί της επιμέλειας της ροής των συνεδριών, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, συνεπικουρούμενος από μέλη του ΕΛΓΑ που ήταν συνεχώς παρόντες παντού!

 

Ακολούθησε σήμερα Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο, ομιλία του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τους χαιρετισμούς και τις επισημάνσεις σε σημεία και θέματα να προηγούνται από τους Δήμαρχο Δήμου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και Πρόεδρο του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας Νίκο Μηνά. 

Κατ' ουσίαν όλων, ο κ. Μελάς τόνισε πως αλλάζουν όλα με τη νέα ΚΑΠ, κάποιες αποφάσεις πρέπει να τις αναμένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πως η γεωργία στρέφεται πια στη μορφή που παραγωγή και περιβαλλοντικοί όροι θα πηγαίνουν χέρι χέρι στα χωράφια, με τα χρήματα να εξαρτώνται από την τήρηση αυτής της ισορροπίας στον αγροτικό τομέα, για να ρέουν οι πληρωμές έτσι όπως πρέπει και, όπως ελπίζουν όλοι, όσο πρέπει. 

Πολλά περισσότερα σε θεωρητικό πεδίο, σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο προσεχές φύλλο της έντυπης ΠΕΛΛΑNEWS.