Επικριτικός ο Καρασμανης προς τον ΕΛΓΑ - ζήτησε καταγραφή των ζημιών στα Γιαννιτσά και την Πέλλα | PellaNews

Επικριτικός ο Καρασμανης προς τον ΕΛΓΑ - ζήτησε καταγραφή των ζημιών στα Γιαννιτσά και την Πέλλα

Αιχμηρός εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Καρασμάνης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο πρώην Υπουργός ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ΝΑ καταγράψει άμεσα τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί των Γιαννιτσών εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες της Πέλλας κατά τον Μάρτιο και Απρίλιο στη διάρκεια της ανθοφόριας. 

Αναλυτικά μέρος της τοποθέτησης του πρώην υπουργού από Δελτίο τύπου:

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Γιώργος Καρασμάνης στην αναφορά του στην ακατανόητη ¨πολιτική¨ του ΕΛΓΑ που δεν αναγνωρίζει τις ζημιές δενδροκαλλιεργητών που επλήγησαν από τους παγετούς του φετινού διμήνου Μάρτη Απρίλη στο στάδιο της πλήρους ανθοφορίας (και ενώ είχαν καταστραφεί από τις χαλαζοπτώσεις του 2019), αλλά τις ίδιες ζημιές και τις αναγνωρίζει ως αποζημιώσιμες για γειτονικούς Νομούς! Ζήτησε να δοθεί εντολή να επανορθωθεί αυτή η καταφανής αδικία και, με αφορμή τη νέα σφοδρή χαλαζόπτωση που σάρωσε την περασμένη Κυριακή το κάμπο των Γιαννιτσών και γειτονικών χωριών, να επιστραφεί τάχιστα 35% του υπολοίπου για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν.
Αναφέρθηκε ακόμη στις σημαντικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, επισημαίνοντας παράλληλα και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αλιείας που επί υπουργίας Καρασμάνη είχε εκπονηθεί διπλασιάζοντας σχεδόν (523 εκατομμύρια) τους κοινοτικούς πόρους και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μη χαθεί κανένα από τα κονδύλια του προγράμματος.