Επιστροφή του 100% των παραγωγών στις λαϊκές αγορές ζητούν οι οργανώσεις του χώρου | PellaNews

Επιστροφή του 100% των παραγωγών στις λαϊκές αγορές ζητούν οι οργανώσεις του χώρου

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα και των Λαϊκών Αγορών, όπως έγινε με το λιανεμπόριο, την εστίαση και επίκειται για τον τουρισμό, ζητούν οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Παραγωγών και Επαγγελματιών Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Δηλαδή την επιστροφή στο 100% των προσελεύσεων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών των λαϊκών αγορών.

Όπως επισημαίνουν, με σχετική επιστολή τους, η εν λόγω επιστροφή κρίνεται αναγκαία καθώς οι πρόωρες παραγωγές βρίσκονται στο απόγειο τους και επιπροσθέτως τα έξοδα για σπορικά, φυτά, θέρμανση, κ.λ.π. επιβαρύνουν τους παραγωγούς.

Αναλυτικά, το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Έπειτα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης στις 3 Μαΐου και με ενδεχόμενη κατάργηση των sms και την απελευθέρωση του τουρισμού στις 15 Μαΐου, η επιστροφή στο 100% των προσελεύσεων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών των λαϊκών αγορών κρίνεται αναγκαία.

Οι πρόωρες παραγωγές βρίσκονται στο απόγειο τους και επιπροσθέτως τα έξοδα για σπορικά, φυτά, θέρμανση, κτλ επιβαρύνουν τον Έλληνα παραγωγό. Η εν λόγω απόφαση δραστηριοποίησης των παραγωγών σε ποσοστό 50% όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία και η άμεση ανάγκη ολοκληρωτικού ανοίγματος των

λαϊκών αγορών θα ξεκλειδώσει την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει. Επιπλέον από την έναρξη της πανδημίας για 6 μήνες και πλέον τα βιομηχανικά είδη με κοινή υπουργική απόφαση δεν δραστηριοποιούνταν καθόλου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την δραστηριοποίηση των παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο 100%.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΔΕΡΕTZΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 

agro24.gr