Κινητοποιήσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσα - "Αντιασφαλιστικό" το...ασφαλιστικό, λέει το Συνδικάτο Γάλακτος | PellaNews

Κινητοποιήσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσα - "Αντιασφαλιστικό" το...ασφαλιστικό, λέει το Συνδικάτο Γάλακτος

Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία που θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και ποτών Πέλλας-Ημαθίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, εξέδωσε ο συνδικαλιστικός φορέας και αφορά το ασφαλιστικό (το οποίο χαρακτηρίζει "αντιασφαλιστικό"). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Άλλωστε δεν πρωτοτυπεί. Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση που να παρουσίασε μια νομοθετική παρέμβαση στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν παροχές, συντάξεις, κλπ. Αντίθετα μιλούσαν για τη βελτίωσή τους, όμως η ζωή επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο: Οι εργαζόμενοι να μετρούν απώλειες και το κεφάλαιο να παίρνει το ένα πίσω από το άλλο προνόμια για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του.

Τι προβλέπει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο:

Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές από το 2010

Ενταφιάζονται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη, μαζί και το ΕΚΑΣ

Η εθνική σύνταξη παραμένει στα 345 και 384 ευρώ με 15 και 20 χρόνια εργασίας αντίστοιχα, ενώ το κράτος εγγυάται μόνο αυτή.

Όλες οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένουν, όπως και το ανώτατο όριο στα 67 χρόνια, με προοπτική αύξησης ανάλογα με το «προσδόκιμο ζωής».

Ποιος νέος εργαζόμενος που δουλεύει στον κλάδο μας, στις βιομηχανίες μεταποίησης, στα διαλογητήρια, που βγήκε στην παραγωγή 20 – 35 χρονών θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια εργασίας; Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει όλες τις μορφές της ευέλικτης εργασίας με 4ωρα – 6ωρα, με σεζόν, με ανασφάλιστη εργασία θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης; Τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουν οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια αμείβονται με 250 έως 400 ευρώ;

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δεν θα τους περάσει!

Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, πάμε κόντρα σε εργοδότες, στις κυβερνήσεις τους, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ!

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών – μνημονιακών νόμων.

Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για όλους. Καμιά επιχειρηματική δράσης στον τομέα της υγείας - πρόνοιας.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ

Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση της. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία.

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμιά σύνταξη κάτω από 600 ευρώ

Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία. Να υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής, τεχνικός ασφαλείας σε όλους του χώρους εργασίας στον κλάδο.

*** Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Γιαννιτσά (Πλατεία ΕΠΟΝ, 10.30) και Έδεσσα (Μικροί Καταρράκτες, 10.30).