Νέα επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον ΕΛΓΑ | PellaNews

Νέα επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον ΕΛΓΑ

Με δήλωση του στα social media ο Λάκης Βασιλειάδης γνωστοποίησε την επικοινωνία που είχε με τον ΕΛΓΑ και αφορα τις ζημιές στις καλλιέργειες της Πέλλας.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής δήλωσε:

Νέα επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ

Συνομιλώντας εκ νέου σήμερα με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά ενημερώθηκα για την άμεση έναρξη αναγγελιών ζημιών στην ΠΕ Πέλλας, αναφορικά με τους πρόσφατους παγετούς, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες που θα ξεκινήσουν αφορούν: 
▪Επιτραπέζια-βιομηχανικά ροδάκινα και νεκταρίνια, σε όλη την ΠΕ Πέλλας,
▪Πρώιμες ποικιλίες κερασιών, στις πεδινές περιοχές της ΠΕ Πέλλας,
▪Δαμάσκηνα, σε όλη την ΠΕ Πέλλας,
▪Κάποιες ποικιλίες επιτραπέζιων αχλαδιών, σε όλη την ΠΕ Πέλλας.
Οι εξειδικευμένοι πίνακες θα ανακοινωθούν αύριο.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν τις εκτιμήσεις και εφόσον αργότερα διαπιστωθεί ζημιά και σε άλλες καλλιέργειες ή ποικιλίες, ο Οργανισμός θα προβεί σε νέες αναγγελίες. Ειδικότερα σε σχέση με το κεράσι, την ενημέρωσα πως υπάρχουν ζημιές και σε άλλες ποικιλίες, καθώς και σε άλλες περιοχές της ΠΕ Πέλλας. Τα προβλήματα στις καλλιέργειες άρχισαν να διαπιστώνονται τώρα, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο ορατά αργότερα.

 Από την πλευρά μου, διαβεβαιώνω τους αγρότες της Πέλλας πως θα παρακολουθώ στενά το θέμα, ώστε καμία ζημιωμένη καλλιέργεια να μη μείνει απροστάτευτη, αλλά και οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.