Συνάντηση Τζαμτζή- Λιβάνου με πλούσια ατζέντα | PellaNews

Συνάντηση Τζαμτζή- Λιβάνου με πλούσια ατζέντα

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Σπηλιο Λίβανο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζης για την παραχωρηση των δημοσίων εκτάσεων στη ΠΕ Πελλας. 
Ο κ. Τζαμτζης είχε ζητήσει από τον Υπουργό να παραχωρηθουν δημόσιες εκτασεις, οι οποίες θα αξιοποιηθουν από τη ΠΕ Πέλλας. 
 Ο Υπουργός δεσμευτηκε στον κ. Τζαμτζη για την άμεση παραχωρηση των  εκτάσεων για χρήση από την ΠΕ Πέλλας. 
Επισης στη συνάντηση ο κ. Τζαμτζης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσφατες καταστροφές στον ορεινό όγκο της Πέλλας και ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες. 
Στη συνέχεια ο κ. Τζαμτζης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρεντζο. Τον ενημέρωσε για τις καταστροφές στις καλλιέργειες που πληττουν αυτή την εβδομάδα την Πέλλα. 
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για την δήλωση ζημιάς καλλιέργειας. 
Επίσης, ο κ. Λυκουρεντζος ενημέρωσε τον κ. Τζαμτζη ότι η διαδικασία προσληψης εκτάκτου προσωπικου απο γεωπόνους για την ενίσχυση του έργου του ΕΛΓΑ ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ώρες θα τους καλέσουν να παρουσιαστουν στην υπηρεσία. Ο ΕΛΓΑ Βέροιας θα ενισχυθεί από 68 επιστήμονες γεωπόνους για την επιτάχυνση των διαδικασιων. 
Τέλος, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα υπάρξει σε συντομο χρονικό διάστημα ανακοίνωση από τον ΕΛΓΑ για την πορεια των αποζημιώσεων από τον παγετό.