Τρεις "κατηγορούμενοι" από τα Γιαννιτσά-"Καταδικάζουμε εμείς, δεν μας καταδικάζουν" | PellaNews

Τρεις "κατηγορούμενοι" από τα Γιαννιτσά-"Καταδικάζουμε εμείς, δεν μας καταδικάζουν"

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Στις 25 Φεβρουαρίου είναι μία ακόμη ημέρα που η δικαιοσύνη καλείται να κοιτάξει στα μάτια, ναι μεν μια υπόθεση που είναι στην αρμοδιότητα της, αλλά αποτελεί «κοινωνικό χτύπημα», λόγω διαμαρτυρίας. Διαμαρτυρία για κάτι που σε αφορά και αντιδράς καθώς αποφασίζουν άλλοι για σένα και μάλιστα χωρίς διάλογο, είναι μία εκ των μορφών της δημοκρατίας. Κι όμως! Η πολιτεία, αλλά για να μην το πάμε «πλατωνικά», το κράτος, φαίνεται πως παίζει κρυφτό ουκ ολίγες φορές με το πολίτευμα, όταν εξαιτίας της καταστολής του βάζει στο σκαμνί μία κοινωνική ομάδα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ταΐζει, ντύνει και καλλωπίζει ως έναν βαθμό μεγάλο την Ελλάδα! Από το ροδάκινο, το κάθε φρούτο και λαχανικό έως το βαμβάκι.

Ο λόγος λοιπόν, για να πάμε στο θέμα μας μετά απ’ αυτήν την «γυροβολιά» αντικειμενικής διαπίστωσης, στις 25 Φεβρουαρίου, αγρότες θα καθίσουν στο σκαμνί. Στις 25 Φεβρουαρίου παραγωγοί θα περάσουν για άλλη μία φορά την πόρτα των δικαστηρίων, εξαιτίας συλλήψεων που έγιναν στο μπλόκο των Ευζώνων, το 2017. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας, από τα Γιαννιτσά, είναι στη λίστα της δικαιοσύνης με τρία ονόματα, τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Γιώργο Σιδηρόπουλο και Γιώργο Κουτσοκώστα, μαζί με συναδέλφους τους από τον Κιλκίς(ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, ο αγρότης Χρήστος Σουπλής από Ειδομένη και εκ παραδρομής από τον Εύρωπο και πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης Παναγιώτης Μπαδάκης, καθώς στις κινητοποιήσεις συμμετέσχε ενεργώς ο αδελφός Ιωάννης Μπαδάκης!) όπου σε σύνολο εκατοντάδων αγροτών που ήταν στο μπλόκο των Ευζώνων την περίοδο εκείνη(όπου τα μπλόκα έβριθαν σε όλη την Ελλάδα), ήταν αυτοί που καταγράφηκαν και βγήκαν στον…τάκο(αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και μία στρατιωτικού τύπου αναφορά).

Κατηγορία; Παρακώλυση συγκοινωνίας, «μοδάτη» κατηγορία, για να αποφύγουμε να δείξουμε ότι συνελήφθησαν αγρότες γιατί διαμαρτύρονταν με αυτήν την μορφή κινητοποίησης, μιας και είναι η μόνη για να τους ακούσουν. «Όπλο» του αγρότη το τρακτέρ του άλλωστε, τι άλλο. Ειρηνικά, με φέιγ βολάν ενημέρωσης με τα αιτήματα τους, με «μπλόκα» προειδοποίησης για να ξυπνήσουν κάποιοι στα Υπουργεία. Αλλά, είπαμε, το βρήκαμε το «κόλπο»….

 

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο pellanews.gr οι τρεις αγρότες του Συλλόγου των Γιαννιτσών τονίζουν πως «στις 25 Φεβρουαρίου δεν κατηγορούμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, αλλά κατηγορούμε και καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια δεν βοήθησαν με κανέναν ουσιαστικό τρόπο τους αγρότες που στήριξαν και στηρίζουν με τον μόχθο τους την ελληνική οικονομία». Όπως επισήμαναν «καλούμε όλους τους φίλους και συνάδελφους αγρότες να παρευρεθούν δίπλα μας, ως ηθική συμπαράσταση του αγώνα που δίνουμε για μία ακόμα φορά, όλοι μαζί».

Η δίκη θα γίνει στο Πρωτοδικείο του Κιλκίς, στις 9 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης(25/2).