Στάση ευθύνης και πατρικής αγάπης από τον Μητροπολίτη Ιωήλ | PellaNews

Στάση ευθύνης και πατρικής αγάπης από τον Μητροπολίτη Ιωήλ

Στάση ευθύνης αλλά και πατρικής αγάπης προς το ποίμνιο του από τον Μητροπολίτη Εδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ για το θέμα του εμβολιασμού.

Ο σεπτος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας έδειξε για άλλη μια φορά στάση ευθύνης αλλά και σεβασμού προς την επιστήμη. Ο ίδιος και σε συνέντευξη του στο pellanews.gr και στον Στέφανο Μίντζα είχε δηλώσει πως δεν θα επιβάλει αλλά ούτε και θα απαγορεύσει τον εμβολιασμό αλλά κάλεσε τους πιστούς να συμβουλεύουν τους ιατρούς. Ο φωτισμένος ιεράρχης της Ελλαδικης εκκλησίας είχε τονίσει πολλές φορές και στα κηρύγματά του πως για τα θέματα της ιατρικής και της επιστήμης αρμόδιοι είναι οι επιστήμονες και οι θεράποντες ιατροι.

Το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία και δημοσιεύτηκε από όλα τα τοπικά αλλά και εκκλησιαστικα site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

 

Λόγω της εκτός Ελλάδος απουσίας του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ την προηγούμενη εβδομάδα, η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του εμβολιασμού δεν αναγνώσθηκε στους ιερούς ναούς της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας την Κυριακή 25 Ιουλίου. Θα αναγνωσθεί κανονικά την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021.

Ο Μητροπολίτης Ιωήλ αλλά και σύσσωμη η Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας σέβονται τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις προτροπές των επιστημόνων.