Το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη | PellaNews

Το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Στέφανου Μιντζα 

Σαν σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνουν μια συντριπτική νίκη στις Ευρωεκλογές δίνοντας τέλος στην κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγώντας τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές. 

Η σημερινή ημέρα στάθηκε η αφορμή για να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νέος αυτοδυναμος πρωθυπουργός και η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. Μάλιστα όπως ανάφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια δηλώσεων του δεν προτίθεται να πάει σε πρόωρες εκλογές αλλά έχει ως στόχο να τιμήσει το πολιτικό κεφάλαιο που του δόθηκε. 

Το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστιο και το ερώτημα είναι πως θα διαχειριστεί αυτό το απόθεμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πρόσωπό του. Το βέβαιο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις εκλογές τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το επίσης σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο πολιτικός αρχηγός που θα ετοίμαζε εκλογές κάτω από το παραβάν. 

Σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και τη βούληση αλλά και το πολιτικό κεφάλαιο για να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα του Κορωνοϊού.