Άποψη pellanews.gr ΠΑΟΚ: Η "επανεκκίνηση" με επαναφορά Λουτσέσκου | PellaNews

Άποψη pellanews.gr ΠΑΟΚ: Η "επανεκκίνηση" με επαναφορά Λουτσέσκου

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου*

«Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ψυχή μου, είναι η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου, που είχε σημασία. Δεν ήταν μια απόφαση σύγκρισης ή ότι κάποιος με έπεισε ή όχι. Με ώθησε η ψυχή μου να επιστρέψω. Στην Αλ Χιλάλ ήταν υπέροχα, εκεί ήταν επαγγελματικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μου αρέσει η Ελλάδα, είναι τόσο όμορφη, αισιόδοξη ατμόσφαιρα, βγαίνουμε στο δρόμο και νιώθουμε ότι… ζούμε. Ήταν μια υπέροχη επαγγελματική διετία. Για να κερδίσουμε μετά από τόσα χρόνια, δημιουργήθηκαν κάποιες εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας, αφήσαμε μερικούς φίλους εκεί».

Τάδε έφη, ο και πάλι προπονητής του Δικεφάλου, μετά από 2 σχεδόν χρόνια, Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον οποίο οι τίτλοι έρεαν νερό, αν βάλουμε και ένα κλεμμένο πρωτάθλημα μέσα, από κάποιους χάρτινους, που πλέον έχουν σιωπήσει διότι έχουν καταντήσει σαν κάτι «κουρασμένα παλικάρια» (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Και ο ΠΑΟΚ κουρασμένα παλικάρια είχε μέσα, αλλά την κούπα τη σήκωσε πάρα την…κούραση του.

Στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη, σε μία επιλογή που έκανε και στην οποία συναίσθημα και πραγματικότητα πρέπει να συγκρούστηκαν αρκετά μέσα του, ξέρει μόνο ο ίδιος τι υπάρχει ως σκέψη και πλάνο. Αυτή η αλλαγή όμως είναι ενδεικτική για το πλάνο αυτό, το οποίο θέλει και πάλι να το χτίσει με πήχη «ύψους», κάτι στο οποίο μάλλον ο Πάμπλο δεν μπορούσε να κρατήσει. Ή τουλάχιστον να δώσει την «ασφάλεια» για να γίνει αυτό. Όχι του πέρα χρόνου και του πέρα γύρευε, αλλά αμέσως την ερχόμενη σαιζόν.

Ο Ρουμάνος έρχεται χαρούμενος. Ο Πάμπλο δεν φεύγει λυπημένος. Το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται μέρα με την ημέρα. Ο βραχνάς του FFP δεν υπάρχει, έρχονται και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα τέλη του Ιούλη αν δεν κάνω λάθος, τα γραφεία πρέπει να πάρουν «φωτιά». Με καθαρό μυαλό, ΜΥΑΛΟ πάνω απ’ όλα, ας γίνουν αυτά που πρέπει, υπεύθυνα, οργανωμένα.

Χωρίς εμπλοκές άλλων. Παρά μόνο ως στοιχείο την αγαστή συνεργασία του επανερχόμενου «σκουφάτου» Ράζβαν Λουτσέσκου και του νέου τεχνικού διευθυντή, που αναμένεται. Εκεί το «στοίχημα» είναι να δέσουν αυτοί οι δυο. Και ο ένας να έχει τα «χνώτα» του άλλου.

Ίσως αυτό να είναι το δεύτερο τεχνοκρατικό/αγωνιστικό σημείο, με το οποίο όλα τα υπόλοιπα θα ρολάρουν. Και θα ρολάρουν καλά. Ευελπιστώ.  

* ο Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος είναι αρχισυντάκτης της έντυπης ΠΕΛΛΑNEWS