Αντιστροφή μέτρηση για τον Ανασχηματισμό: Η Πέλλα έχει ανάγκη από Υπουργό | PellaNews

Αντιστροφή μέτρηση για τον Ανασχηματισμό: Η Πέλλα έχει ανάγκη από Υπουργό

Του Στέφανου Μιντζα 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, με τους πολιτικούς ρεπόρτερ της Αθήνας να κάνουν λόγο για θέμα χρόνου στην ανακοίνωση των νέων ονομάτων. 

Ο ανασχηματισμός αυτός σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα και τους εκεί συναδέρφους θα είναι ριζικός και θα υπάρξουν άλλαγες στο κυβερνητικό σχήμα τόσο για ουσιαστικους όσο και για επικοινωκιακους λόγους. Ήδη η κυβέρνηση εξαντλεί το πρώτο μισό της θητείας της και έχει ανάγκη από την απαραίτητη φρεσκάδα που θα την δώσουν την ώθηση για το υπόλοιπο της θητείας της.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ειδικά στις τάξεις των υφυπουργών οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και θα αξιοποιηθούν κυρίως «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη από τον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη κατασταλάξει σε μεγάλο ποσοστό στα νέα πρόσωπα που θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα ενώ την ίδια στιγμή η Πέλλα αλλά και η Βόρεια Ελλάδα έχει ανάγκη από εκπροσώπηση.

Στο Νομό Πέλλας όπου η Νέα Δημοκρατία είχε συντριπτικά ποσοστά όπως και στην Θεσσαλονίκη οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους γιατί δεν βλέπουν τους βουλευτές τους να λαμβάνουν κυβερνητικά αξιώματα, την στιγμή που οι Νόμοι Ημαθίας, Σερρών και Κιλκίς έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο κυβερνητικό σχήμα.

Αναφορικά τώρα με τον Νομό Πέλλας, στον οποίο η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τρεις βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην διάθεσή του τρία ονόματα για να αξιοποίηση τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μάλιστα οι κυβερνητικοί βουλευτές Πέλλας είναι και γνωστές πολλών θεμάτων αλλά και προβλημάτων τόσο της Πέλλας όσο και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.  Αναμένεται λοιπόν να δούμε εάν ο πρωθυπουργός εμπιστευτεί κάποιο χαρτοφυλάκιο σε έναν εκ των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Πέλλας.

Η υπουργοποιηση ενός εκ των τριών βουλευτών σε συνδυασμό και με την θητεία του Αποστόλου Τζιτζικώστα αλλά και του Ιορδάνη Τζαμτζή στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας ώστε η Πέλλα να λύσει πολλά μακροχρόνια προβλήματα της που απασχολούν τους κατοίκους της αλλά και να δώσει την απαραίτητη ώθηση ανάπτυξης στον τόπο.