Θ. Ελευθεριάδης στην ΠΕΛΛΑNEWS: Διακόσια χρόνια από την εθνική μας ανεξαρτησία; Σκέτη…ηδονή! | PellaNews

Θ. Ελευθεριάδης στην ΠΕΛΛΑNEWS: Διακόσια χρόνια από την εθνική μας ανεξαρτησία; Σκέτη…ηδονή!

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Διακόσια χρόνια από την εθνική μας ανεξαρτησία; Σκέτη…ηδονή!

του Θόδωρου Ελευθεριάδη*

Διακόσια χρόνια από την έναρξη του εθνικού-απελευθερωτικού αγώνα στην χώρα μας και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι οικονομικών και γεωστρατηγικών εξελίξεων. Ως σημαντικός κόμβος τους, αλλά μόνη της, αφού η ρήση του πρώην προέδρου της δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη "είμαστε έθνος ανάδελφον¨ είναι τόσο επίκαιρη. Με δεδομένο τον "πανοθωμανισμό" και την "γαλάζια πατρίδα" που ονειρεύονται οι Τούρκοι, αλλά και την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, μετά από ένα δεκαετές μνημόνιο και την συνεχιζόμενη πανδημία, είναι απαίτηση των καιρών η ενότητα των πολιτικών μας δυνάμεων. Δυστυχώς 47 χρόνια από την μεταπολίτευση, το "γκουβέρνο", αντί να δημιουργήσει μια σύγχρονη και ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ελλάδα, αναλώθηκε σε παχυλές αντιμισθίες, μίζες εξοπλιστικών και άλλων προγραμμάτων και στο "ακαταδίωκτο" των κυβερνήσεων, μέσω του νόμου περί (μη) ευθύνης των υπουργών. Θα τολμήσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον μας, εθνικά και ενωτικά; Χωρίς σκάνδαλα και ατομικούς ή κομματικούς ωφελισμούς; Αν δεν το κάνουμε, τζάμπα και τα στεφάνια στα κενοτάφια των ηρώων μας, τζάμπα και οι «δεκάρικοι» της ημέρας!

Υ.Γ: Εορτασμός των 200 ετών της εθνικής μας ανεξαρτησίας, με μια κατ΄εξοχήν εκπρόσωπο της νέας «Ιεράς Συμμαχίας» στο τιμόνι των εκδηλώσεων, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου μόνο ως κωμωδία μπορεί να χαρακτηριστεί. Για όλους εμάς τους «ιθαγενείς» έμειναν, κάποια χαϊμαλιά γεμάτα…Κ@υλ@, ενώ το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας θα προμηθευτεί τις συλλογές των νομισμάτων, αξίας οκτώ χιλιάδων ευρώ, για να κοσμήσει την βιβλιοθήκη του.

Υ.Γ. 2: Η αλα «σταυροπόδι» τιμή που απέδωσε η πρόεδρος της δημοκρατίας στους αγωνιστές του 1821, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, τον…σύντροφο της, αναδεικνύει και το εύρος της προσωπικότητας που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υ.Γ. 3: Η χώρα, αυτά τα 200 χρόνια, φρόντισε μέσω της διχόνοιας που αποτελεί το βασικό μας στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, να ασκήσει την εξωτερική πολιτική των συμφερόντων των «συμμάχων» της, με κυβερνήσεις που αναφωνούσαν στον διαχρονικό Στρατηγό Βαν Φλιτ, «Ιδού ο Στρατός σας», να είναι έρμαια αυτών των που μας οδήγησαν στην μικρασιατική καταστροφή, στην Κυπριακή Τραγωδία, τα Ίμια, την Συμφωνία της Μαδρίτης. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν για εξωτερική και οικονομική πολιτική που θα ήταν υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων, πνίγηκαν σε ένα νεύμα από την κάθοδο του αεροπλάνου, μετά το Χέρφιλντ και στο πληκτρολόγιο ενός…play station, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν το 2007 στην Ραφήνα.

*Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος του σάιτ «Έπεα Πτερόεντα» (eleytheriadhs.blogspot.com). Το άρθρο δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στην έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS (31/3/2021).