Μιχάλης Ιγνατίου: Τι γύρευε ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο; | PellaNews

Μιχάλης Ιγνατίου: Τι γύρευε ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο;

Οι Ελληνες είμαστε ανυπόμονος λαός. Και έχουμε και αυτή την κακή συνήθεια του «ό,τι θέλω, τώρα το θέλω», σάμπως και αν περιμένουμε μέχρι αύριο θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Τα όποια αποτελέσματα της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πλανητάρχη θα τα δούμε στο σύντομο μέλλον

Οι Ελληνες είμαστε ανυπόμονος λαός. Και έχουμε και αυτή την κακή συνήθεια του «ό,τι θέλω, τώρα το θέλω», σάμπως και αν περιμένουμε μέχρι αύριο θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Γιατί η εισαγωγή; Διότι πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Αμερικής είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Ουάσιγκτον και δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το έχω γράψει ξανά, αλλά ποιος δίνει σημασία όταν πάνω απ’ όλα βάζουμε το κομματικό, και όχι το εθνικό συμφέρον. Τα ίδια έκαναν οι νεοδημοκράτες στον Αλέξη Τσίπρα όταν είχε έρθει στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον Οκτώβριο του 2017. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε σπεύσει να τον κατακρίνει για τη συμφωνία για τα μαχητικά F-16. Τα ίδια ανταποδίδουν τώρα στον κ. Μητσοτάκη οι συριζαίοι. Μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ. Και δεν θα μάθουμε στα εθνικά θέματα «να τα βρίσκουμε» όσες διαφορές και να έχουμε.

Λοιπόν: Τα όποια αποτελέσματα της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πλανητάρχη θα τα δούμε στο σύντομο μέλλον. Στον Λευκό Οίκο συνηθίζουν να συζητούν όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν με τους ξένους ηγέτες που φιλοξενούν και δίνεται εντολή στους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς για να συνεχίσουν τις συζητήσεις στις βάσεις που τέθηκαν και να προχωρούν.

Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον κ. Τσίπρα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τον κ. Μητσοτάκη.

α σημεία συμφωνίας είναι πολλά, ιδιαίτερα στα ενεργειακά, όπου οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Ως γνωστόν, η αμερικανική κυβέρνηση δεν δρα όπως η Ρωσία και η Κίνα, που επενδύουν ως κράτη, ακριβώς επειδή τα συστήματα είναι προσωποπαγή. Στην Αμερική, οι επενδύσεις γίνονται από τους επιχειρηματίες και τις μεγάλες εταιρείες.

Ο ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil έκανε μια καλή επένδυση στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ίδιο θα ήθελε να κάνει και στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη νότια Κρήτη. Αρκετοί αξιωματούχοι της ενεργειακής αγοράς, με τους οποίους μιλούμε, εικάζουν ότι η εν λόγω εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει και στον αγωγό East Med.

Η συνέχεια της ανάλυσης εδώ: https://www.ethnos.gr/politiki/81438_mihalis-ignatioy-ti-gyreye-o-mitsot...