Οι διακοπές "έφεραν" χαλάρωση αλλά και Κορωνοϊο | PellaNews

Οι διακοπές "έφεραν" χαλάρωση αλλά και Κορωνοϊο

Του Στέφανου Μιντζα

Υγειονομικές βόμβες εμφανίζονται μετά τον 15 Αύγουστο κάτι το οποίο είχαν προβλέψει και οι ειδικοί επιστήμονες, μιας και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς ενώ η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές συνοδεύτηκε και με την επιστροφή του Κορωνοϊού, κυρίως στην επαρχία. 

 Ανησυχητικές ήταν  οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι, με φόντο και την ιδιαίτερα εύκολη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα που τείνει να επικρατήσει και στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τα μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου, κάτι το οποίο τείνει να επαληθευτεί μιας και τα κρούσματα αγγίζουν καθημερινά τις 3000

 

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη ανησυχία με την εξάπλωση του Κορωνοϊού και στην Πέλλα, όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Ήδη "συναγερμός" έχει σημάνει σε τοπική κοινότητα της Αλμωπίας, όπου ιδιοκτήτης καφέ έκλεισε το κατάστημα του μετά την εντόπιση θετικού κρούσματος.

Σίγουρα απαιτείται ιδιαίτερη επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, την ίδια στιγμή που οι εμβολιασμοί στην Πέλλα αγγίζουν τους 120 χιλιάδες, αριθμός που μάλλον δεν επιτρέπει την δημιουργία τοίχους ανοσίας απέναντι στην εξάπλωση του ιού. 

Αυτή την στιγμή ο εμβολιασμός και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν το μόνο "όπλο" απέναντι στο επικείμενο νέο κύμα πανδημίας.