Οι "ηγέτες" πρέπει να δίνουν το παράδειγμα | PellaNews

Οι "ηγέτες" πρέπει να δίνουν το παράδειγμα

Του Στέφανου Μιντζα 

Ο Κορωνοϊος και η πανδημία εχουν αλλάξει άρδην την ζωή μας. 

Τους τελευταίους μήνες ζούμε ολοι μας μια πανδημία που έχει αλλάξει τόσο την καθημερινότητα μας όσο και την κοινωνική αλλα και οικονομική ζωή.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους θανάτους που σκόρπισε στο πέρασμα του ο θανατηφόρος ιός αλλα και την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο ΕΣΥ της πατρίδας μας. Παγκοσμίως οι θάνατοι αγγίζουν τα 3,27 εκ ενώ στην χώρα μας ανέρχονται σχεδόν στις 11.000.

Οι επιστήμονες την δεδομένη χρονική στιγμή προτείνουν ως το μόνο όπλο επιστροφής στην κανονικότητα τον εμβολιασμό. Ήδη απο τις αρχες του χρόνου η επιστήμη θριάμβευσε και μας χάρισε τα εμβόλια τα οποία έσπευσαν να τα κάνουν πρώτα οι ηγέτες ωστε να δώσουν το καλό παράδειγμα. 

Ανάμεσα σε αυτους που εμβολιάστηκαν πρώτοι ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία πλην του Κυριάκου Βελοπουλου. 

 

Εκτός όμως απο την πολιτική ηγεσία στην χώρα μας αλλα και παγκόσμια εμβολιάστηκαν και θρησκευτικοι ηγέτες ανάμεσα στους οποίους και ο Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προακαθημενος της Ορθοδοξίας έκανε το εμβόλιο χωρις φοβο και κλείνοντας τα αυτιά του στις ακραίες φωνές αλλα και δίνοντας το καλό παράδειγμα 

Αξιοσημείωτος είναι και ο εμβολιασμός του Ιορδάνη Τζαμτζή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας όντας ενας τοπικός ηγέτης έδωσε το καλό παράδειγμα προς τους συμπολίτες του και έσπευσε μα εμβολιαστεί πρώτος με το εμβόλιο μάλιστα της AstraZeneca. O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αν και μπορούσε να περιμένει ωστε να επιλέξει εμβόλιο δεν έχασε χρονο καθώς πιστεύει πως το καλο εμβόλιο ειναι το πιο γρήγορο εμβόλιο, άλλωστε ο ίδιος όλους αυτους τους μήνες εδινε την δική του μάχη με την πανδημία σε επίπεδο Νομού και γνωρίζει πολυ καλα τις καταστροφικες συνεπείες της. 

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και τον ΠΟΥ, οι οποίοι εχουν και τις γνώσεις αλλά και το επιστημονικό υπόβαθρο ωστε να χειριστούν την πανδημία.