Πέλλα: Ναι στα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, λένε γονείς μαθητή δημοτικού | PellaNews

Πέλλα: Ναι στα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, λένε γονείς μαθητή δημοτικού

Ένα άρθρο, που όποια θέση μπορεί να έχει ο καθένας, αντικειμενικά έχει ενδιαφέρον, απέστειλαν στο pellanews.gr δύο γονείς μαθητή δημοτικού. Η αναφορά γίνεται για την τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων:

«Πρώτη τηλεσυνάντηση με τη δασκάλα της πρώτης Δημοτικού (να σημειωθεί ότι δεν πήγαν καν σχολείο αυτά τα παιδιά).

~ Δασκάλα: «Να φανταστώ ότι τα παιδάκια ξέρουν να γράφουν!».

~ ΝΑΙ, λένε οι γονείς.

ΟΧΙ γονείς, ΟΧΙ δασκάλα. Τα πρωτάκια μας δεν ξέρουν να γράφουν! Το ότι έμαθαν να γράφουν το όνομά τους από το νηπιαγωγείο, το ότι έμαθαν τις φωνούλες από το νηπιαγωγείο (αχ! κα Φιλιώ το πόσα θέλατε να διδάξετε αυτά τα παιδιά!), το ότι γράφει από μόνο του ή το βάζουμε εμείς οι γονείς να γράφει το παιδί, το ότι πηγαίνει σε ΚΔΑΠ.... ΔΕΝ σημαίνει ότι ξέρει να γράφει.

Αυτά είναι η εξαίρεση και ΟΧΙ ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Το σχολείο και η πρώτη τάξη υπάρχουν για να μάθει το παιδί να γράφει και όχι μόνο. Ζητάς λοιπόν εσύ, Υπουργείο, να μείνει κλειστό το σχολείο για αυτά τα παιδιά και ζητάς από εκπαιδευτικούς και γονείς να κάνουν τηλεκπαίδευση στα πρωτάκια. Πως θα κάνει τηλεκπαίδευση το πρωτάκι όταν εμείς οι γονείς δουλεύουμε; Να βάλουμε τους γιαγιά/παππού/φροντιστή να τα εκπαιδεύσει; Να πληρώσουμε δασκάλα για το σπίτι να τα εκπαιδεύσει; Ή να λείψουμε από τις δουλειές μας για να είμαστε μπροστά εν ώρα τηλεκπαίδευσης και για να βοηθάμε το παιδί και για να μην πάρει απουσία;

Να τονιστεί ότι πέρυσι τα πρωτάκια ήδη είχαν έρθει σε επαφή με το σχολείο, ήδη είχαν μάθει να διαβάζουν και να γράφουν, ήδη ήξεραν ποια είναι η δασκάλα τους! Τότε, αγαπητέ μου εργοδότη, κ. Υπουργέ Υγείας, παρακαλώ πολύ όπως κάνετε δεκτή την αίτησή μου για απουσία από την Υπηρεσία μου ώστε να φροντίσω το πρωτάκι μου να παρακολουθεί καθημερινά online την τάξη του.

Εάν η απάντησή σας είναι αρνητική τότε θα ήθελα να παρακαλέσω την κα Υπουργό Παιδείας όπως επιτρέψει και νομοθετήσει το homeschooling εν καιρώ πανδημίας και για όσο διαρκέσει (μήνες, έτη)».  

Με εκτίμηση, Αθηνά και Άγγελος (Γονείς ενός μαθητή της πρώτης δημοτικού).

Υ.Γ.: Γιατί είναι κλειστά τα σχολεία στην Περιφέρεια Πέλλας ενώ δεν υπάρχει lockdown, ενώ τα φροντιστήρια, τα ΚΔΑΠ, οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ανοιχτά; NAI στα ανοιχτά, ασφαλή σχολεία.