Πασχαλινά τραπέζια με γεύση εκλογών | PellaNews

Πασχαλινά τραπέζια με γεύση εκλογών

Του Στέφανου Μίντζα

Μπορεί να βρισκόμαστε δυο χρόνια σχεδόν, πριν τις εκλογές του 2023 όμως τα προεκλογικά τραπέζια και μαγειρέματα αρχίζουν και παίρνουν φωτιά και στον Δήμο Αλμωπίας. Πέρα από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση που θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στον δημαρχιακό θώκο της Αλμωπίας ήδη οι δύο επικεφαλείς της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου άρχισαν τα προεκλογικά πασχαλινά τραπέζια, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση δύο φερόμενων υποψηφίων προερχόμενων από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά αντίστοιχα. 

 

Κυρίαρχος στον κεντροδεξιό χώρο

Ως κυρίαρχος στον κεντροδεξιό χώρο εμφανίζεται ο Χρήστος Μπάτσης. Ο δήμαρχος Αλμωπίας την δεδομένη χρονική στιγμή έχει άριστη επικοινωνία με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ με μεθοδικές κινήσεις επιχειρεί να ενισχύσει την ομάδα του με στελέχη της γαλάζιας παράταξης, τα ονόματα και τα παραδείγματα είναι πολλά και γνωστά στους παροικούντες στην Αλμωπία. Παράλληλα όμως με έργα και παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας επιχειρεί να συσπειρώσει και τους ψηφοφόρους αυτών των κοινοτήτων.  Βέβαια όταν ασκείς διοίκηση υπάρχει και η «φθορά», την οποία μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος διαχειρίζεται αποτελεσματικά. Σίγουρα βαρύμετρο θα αποτελέσει και η υλοποίηση των έργων που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε όλα τα χωριά της Αλμωπίας. 

«Έτοιμος» από καιρό

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπίνο, οποίος φαντάζει έτοιμος από καιρό για να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο της Αλμωπίας. Ο  πρώην Δήμαρχος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ενώ έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε χωρία της Αλμωπίας κάνοντας μια άτυπη αλλά μακράν προεκλογική εκστρατεία, μάλιστα επιχειρεί να κρατήσει συσπηρωμένη την δημοτική του ομάδα με τους Στέφανο Αβραμίκα, Χρήστο Νυβουρλή, Χρήστο Γεωργία και Γιάννη Μπίνα, οι οποίοι εμφανίζονται μαζί του σε κάθε διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα όμως προσπαθεί να στελεχώσει την νέα του ομάδα με άτομα κυρίως που δεν έχουν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική έως τώρα και προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους, δεδομένης και της καλής σχέσης που διατηρεί με έναν εκ των κυβερνητικών βουλευτών αλλά  και με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δημήτρης Μπίνος θα ενισχύσει την ομάδα του και με στελέχη του «κεντροαριστερού» χώρου.

Με αξιώσεις και εμπειρία

Την ίδια στιγμή όμως έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο της Αλμωπίας –αυτή την φορά με αξιώσεις- εμφανίζεται ο Νίκος Παρούτογλου. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Αλμωπία Ψηλά» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ημέρες του Πάσχα και βρέθηκε σε πολλά πασχαλινά τραπέζια όπου  κυριάρχησαν τα προεκλογικά θέματα αλλά και τα «μαγειρέματα». Ήδη μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Νίκος Παρούτογλου έχει διευρύνει την ομάδα του με πρόσωπα που προέρχονται τόσο από την «αριστερά» όσο και από τον «δεξιό» χώρο, ενώ είναι κοντά σε ένα deal που θα του δώσει μεγάλη ώθηση εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Ο ίδιος επιθυμεί να κατεβάσει ένα σχήμα που θα είναι υπερ κομματικό, από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και να έχει την καλύτερη γεωγραφική κατανομή στα τοπικά διαμερίσματα της Αλμωπίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλο αυτό το διάστημα με τις εμφανίσεις του στα δημοτικά συμβούλια επιχειρεί να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή και να παρουσιάσει το δικό του πνεύμα διακυβέρνησης.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση των δύο άλλων φερόμενων υποψηφίων, οι οποίοι αναμέναται να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ στο "κάδρο" των υποψηφιοτήτων ενδέχεται -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- να προσθεθεί και μια γυναίκα, η οποία θα είναι και η πρώτη υποψήφια Δήμαρχος Αλμωπίας. 

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μέχρι της εκλόγές αλλά τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι "φερόμενοι" υποψήφιοι ήδη μελέτούν τις κινήσεις τους

Από την έντυπη Πέλλα news