ΠΕΛΛΑNEWS "Η Θέση μας" : Ερώτημα πάνω σε ένα (πιθανό;) σενάριο | PellaNews

ΠΕΛΛΑNEWS "Η Θέση μας" : Ερώτημα πάνω σε ένα (πιθανό;) σενάριο

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ερώτημα πάνω σε ένα (πιθανό;) σενάριο

Ανησυχία προκαλεί σε ειδικούς και κυβέρνηση η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάμε σε lockdown, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.

Ποιες θα είναι αυτές οι διορθωτικές κινήσεις; Τι ακριβώς θα ισχύει, μόλις 25 μέρες μετά; Ουδείς γνωρίζει. Η πορεία της πανδημίας, αλλά και  η εξέλιξη που αφορά κυρίως τις διασωληνώσεις, θα δείξουν τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Κρατάμε αυτό και βλέπουμε την Γερμανία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελλα Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19. Προειδοποίηση σαφής, ότι πάνε για lockdown στα βορειοκεντρικά της Ευρώπης.

Και στην Αυστρία, η οποία από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου βρίσκεται σε ολικό, εθνικό lockdown, καθιστώντας, μάλιστα, υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.  Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την 13η Δεκεμβρίου και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί  από την αυστριακή κυβέρνηση σε 10 ημέρες.

Αν καταγράψουμε ότι άλλες χώρες, λόγω υψηλού εμβολιασμού, δεν έχουν προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα ή δεν υπάρχουν σκέψεις για lockdown, τότε δεν μπορούμε σ’ αυτές να συμπεριλάβουμε την Ελλάδα, σύμφωνα με την πορεία που βλέπουμε, τόσο με τα κρούσματα υψηλά, όσο και με την «κατάκλιση» των ΜΕΘ που έχουν «μπουκώσει».

Οπότε, σε ποια κατηγορία ανήκουμε και πόσο πιθανό είναι ένα ολικό lockdown στην Ελλάδα;

* Από την έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS (24/11/2021)