Προσπάθησαν να αμαυρώσουν ένα ΜΕΓΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός | PellaNews

Προσπάθησαν να αμαυρώσουν ένα ΜΕΓΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός

Του Στέφανου Μιντζα 

Στην Μητρόπολη μας είχαμε την ευλογία να ζήσουμε ένα ΜΕΓΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός που δεν είναι άλλο από την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Καλλινικου. 

Ο εορτασμός της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινικου ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης με την συμμετοχή 19 αρχιερέων, ιερέων, μοναχών αλλά και πιστών που θέλησαν να εορτάσουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και να λάβουν την ευλογία του Αγίου και συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης με την πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 αρχιερείς της Ελλαδικής εκκλησίας από όλα τα μέρη της πατρίδας μας αλλά και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πράγματι το γεγονός της ανακομιδής των Λειψάνων ενός σύγχρονου Αγίου, που έζησε, δίδαξε και περπάτησε στην Έδεσσα, στα Γιαννιτσά, στην Αριδαία, την Σκύδρα  αλλά και σε όλα τα χωριά της Μητρόπολης μας είναι ένα μέγα γεγονός. Για το λόγο αυτό υπήρξε η πάνδημη συμμετοχή των πιστών.

Την χαρά αυτή των πιστών θέλησαν να αμαυρώσουν ορισμένα ΜΜΕ. Δυστυχώς κάποιοι βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης όχι για να εορτάσουν την χαρά της αγιοκατάταξής του Αγίου Καλλινικου, του δικού μας Αγίου, αλλά για να συκοφαντήσουν  την τοπική μας εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Κάποιοι αντί να συμμετάσχουν στην λαμπρά πανηγύρι έκαναν "ρεπορτάζ" για τον Κορωνοϊο και τα μέτρα προστασίας. Στην Αγία Σκεπή σαφώς και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και τις δύο ημέρες. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης μαζί με τους ιερείς φρόντισαν για την άριστη οργάνωση της εορτής κάτι που επαινέθηκε από όλους τους Αρχιερείς. 

 

Αλλωστε πως και με βάση την επικείμενη νομοθεσία και την ΚΥΑ οι ιερείς και οι Ιερό ψάλτες δεν υποχρεούνται να φοράνε μάσκα εντός του Ιερού Ναού. Εκτός των Ναών και σε όλους τους εξωτερικούς τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Π.Ε Πέλλα δεν κάνουν λόγω για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε και τις δύο ημέρες υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που φρόντιζαν για την τήρηση των μέτρων.  
Τώρα εντός του Ναού αν κάποιοι πιστοί έβγαλαν τη μάσκα για λίγα λεπτά από σεβασμό μπροστά από τους αρχιερείς ή όπως προσκύνησαν τα ιερέα λείψανα και τις εικόνες και κάποιοι κακοπροαίρετοι βρήκαν αφορμή για φωτογραφίες και «ρεπορτάζ» είναι άλλο θέμα που στόχο έχει να πλήξει την Εκκλησία μας. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρώτος  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ είναι αυτός που ενδιαφέρεται για την υγεία των πιστών και των ιερέων, άλλωστε ήταν ο πρώτος ιεράρχης που έγραψε ευχή για τον φονεύτη ιό, όπως  χαρακτήρισε τον Κορωνοϊό δίνοντας ένα πνευματικό όπλο σε όλους τους πιστούς.